inflation 20220602065719

"Un escenari d''inflació persistent' obligaria a un enduriment monetari encara més gran, cosa que donaria lloc a una recessió significativa el 2023". Són paraules de Gilles Moëc, economista en cap d'AXA Investment Managers, que s'ha pronunciat davant les últimes dades macroeconòmiques que s'estan coneixent i que avancen una recessió als propers mesos. Precisament aquest dimecres s'ha publicat la dada avançada de la inflació d'Espanya del juny, que s'ha situat al 10,2%.

I no és l'únic que ha alertat en aquest sentit davant de l'escalada dels preus. Silvia Dall'Angelo, economista sènior de la gestora Federated Hermes, apunta que "encara que la inflació està probablement a prop del punt més alt, és probable que es mantingui a nivells elevats durant la resta de l'any, contribuint a un incòmode equilibri entre creixement i inflació per als bancs centrals".

Per això, pel que fa a l'actuació d'aquests últims, creu que "enduriran les polítiques durant els propers trimestres, ja que la seva credibilitat -l'eina més poderosa que utilitzen- està ara en joc".

Tot i que també destaca que tot i que "la direcció de la política monetària serà la mateixa en tots els casos, la velocitat i el destí variaran segons les regions. La Reserva Federal està disposada a liderar el cicle d'enduriment mundial, mentre que els bancs centrals europeus procediran amb més cura”.

Per part seva, Mauro Valle, director de renda fixa de Generali Investments Partners, ha dit que "la Reserva Federal (Fed) està disposada a arriscar-se a una recessió per lluitar contra la inflació", encara que també "aspira a un aterratge econòmic suau" , de manera que el refredament de l'economia i el descens de la inflació a la segona meitat de l'any podrien portar el banc central nord-americà i altres bancs centrals "a un ritme més lent d'enduriment".

Però, i si no hi ha recessió? I si els bancs centrals aconsegueixen un 'aterratge suau'? Aleshores, destaca Laurent Denize, director d'inversions ODDO BHF AM, hi haurà un "fort senyal de compra, especialment en la renda variable". Mentrestant, apunta, "seguim infraponderats, preocupats per l'autocomplaença dels analistes sobre l'impacte de la desacceleració de l'economia en els beneficis i les assegurances que els bancs centrals no es desviaran en el desig de 'trencar' la inflació".

Noticias relacionadas

contador