ep archivo   bandera de mexico
TWITTER - Archivo

Els bancs llatinoamericans segueixen amb el cicle de pujades de tipus iniciat recentment per Perú, el Brasil i Xile per combatre la inflació. Aquesta passada matinada, Banxico, que ja havia endurit la seva política, i el Banc Central de Colòmbia han donat un altre pas en aquesta direcció.

Banxico ha decidit aquest dijous incrementar en 25 punts bàsics els tipus d'interès, que se situaran a un nivell del 4,75%, segons ha informat aquest dijous l'entitat en un comunicat.

El banc central considera que si bé, es preveu que els xocs que han incidit en la inflació són transitoris, poden implicar "riscos per a la formació de preus i les expectatives d'inflació". L'IPC general i subjacent és del 5,87% i del 4,92% durant la primera quinzena de setembre, respectivament, per al país asteca.

El regulador andí, per la seva banda, ha realitzat el primer increment de taxes en cinc anys. Al juliol, el banc central va deixar els tipus d'interès en un mínim històric de l'1,75%, ja que sostenien que el repunt dels preus era una cosa transitòria. No obstant això, ha decidit incrementar la taxa fins al 2% Colòmbia, ja que la inflació va ser del 4,4% a l'agost.

Noticias relacionadas

contador