jerome powell dl fed chairman us usa bonds dollar
Federal Reserve

Jerome Powell, president de la Reserva Federal (Fed), ha tornat a reiterar que la inflació als Estats Units és "elevada i probablement ho seguirà sent durant els propers mesos abans de moderar-se". El banquer central realitzarà aquestes declaracions durant la seva intervenció d'aquest dimecres davant el Comitè Bancari del Senat, en un discurs que ja ha estat publicat per l'organisme monetari.

"A mesura que l'economia continua amb el seu procés de reobertura i la despesa es recupera, estem veient una pressió a l'alça sobre els preus, particularment a causa dels colls d'ampolla de l'oferta en alguns sectors. Aquests efectes han estat més grans i més duradors del previst, però disminuiran i, a mesura que ho facin, s'espera que la inflació retrocedeixi cap a la nostra meta del 2% a llarg termini", ha afegit.

Segons ha relatat Powell al seu discurs, el procés de reobertura de l'economia no té precedents, a l'igual que el tancament provocat per la pandèmia. Per això, "a mesura que continuï la reobertura, els colls d'ampolla, les dificultats de contractació i altres limitacions podrien tornar a ser grans i més duradors del previst, la qual cosa presenta riscos a l'alça per a la inflació".

En aquest sentit, "si una inflació més alta sostinguda es convertís en una preocupació seriosa, certament respondríem i faríem servir les nostres eines per assegurar que la inflació es mantingui a nivells consistents amb el nostre objectiu".

Finalment, ha comentat que "la trajectòria de l'economia continua depenent del curs del virus i persisteixen els riscos per a les perspectives". Així, ha assenyalat que "la variant delta ha provocat un augment de casos, provocant un patiment humà significatiu i alentint la recuperació econòmica". Finalment, ha remarcat que "el progrés continu en les vacunes ajudaria a donar suport al retorn a condicions econòmiques més normals".

En la mateixa línia que Powell, la presidenta del BCE, Christine Lagarde, va comentar aquest dilluns al Parlament Europeu que la inflació "seguirà pujant a la tardor" per sobre de la taxa general actual del 3%, però des de l'organisme monetari segueixen "considerant que aquest repunt és en gran part temporal".

Noticias relacionadas

contador