ep donald trump
Contacto

El coronavirus ha destruït 2,9 milions d'ocupacions més aquesta darrera setmana, més del que es preveia. Els economistes anticipaven 2,5 milions de peticions de desocupació.

L'única cosa positiva que deixa aquesta dada és que es confirma la tendència decreixent que havien anticipat els experts. A cada setmana que passa es destrueixen menys ocupacions, i no més, cosa que seria encara més preocupant.

En total, el coronavirus ja ha destruït més de 36,5 milions d'ocupacions a la major economia del món, de llarg, la major pèrdua de treball de la història del país. La setmana passada es van sumar 3,1 milions de peticions de desocupació setmanals més, també més de les esperades.

En matèria d'atur, el Departament de Treball nord-americà va informar de la pèrdua de 20,5 milions de treballs a l'abril, amb una desocupació que es va disparar des del 4,4% fins al 14,7%, màxims de la Segona Guerra Mundial. L'analista Naeem Aslam ha reaccionat a l'última dada reconeixent que "les coses segueixen malament, però potser ja ha passat el pitjor".

"Les borses i mercats semblen haver descomptat ja el pitjor dels escenaris, la qual cosa explica el seu ral·li recent", continua. "És important tenir al cap que les empreses no contractaran fins a finals d'any, o sigui que el problema seguirà aquí i les peticions setmanals de desocupació no deixaran de pujar", alerta.

Noticias relacionadas

contador