cbalemania8 short

L'índex Zew de sentiment econòmic d'Alemanya s'ha situat a l'abril en 3,1 punts. Això suposa un fort rebot, ja que en el mes anterior va ser de -3,6 punts. A més, bat a les expectatives dels analistes, que esperaven que fora de 0,8 punts.

Els valors superiors a zero indiquen optimisme, mentre que per sota d'aquest llindar és el pessimisme el que preval. Les expectatives han pujat 6,7 punts respecte del mes anterior, aconseguint així la seva millor lectura de l'últim any. Malgrat aquest repunt i que la confiança dels inversors germans de cara al futur ha pujat gairebé 28 punts des dels mínims del passat mes d'octubre, la dada es manté encara molt per sota de la mitjana històrica de 22,2 punts.

No obstant això, segons les dades publicades aquest dimarts, per l'institut econòmic alemany, la valoració actual de les condicions va disminuir a 5,5 punts, des dels 11,1 del mes anterior.

La millora del clima econòmic es basa en l'esperança que l'entorn global creixi a un ritme més feble que el previst anteriorment, això, unit a l'ajornament del *Brexit i la nova data límit també han contribuït a les millors perspectives, explica Reuters. "Per contra, les últimes dades sobre entrada de comandes i producció industrial a Alemanya apunten a un acompliment econòmic bastant feble", afirma el president del ZEW, Achim Wambach.

Quant al conjunt de la zona euro, la confiança dels inversors també ha millorat a l'abril, quan l'indicador corresponent va pujar a 4,5 punts des dels -2,5 del mes anterior. No obstant això, l'avaluació de la present conjuntura en l'eurozona va tornar a empitjorar, amb una caiguda de 6,6 punts de l'indicador, fins als -13,2 punts.

Noticias relacionadas

contador