ep arcelor recurso fabrica acero
www.arcelor.com

L'índex PMI del sector manufacturer de l’Eurozona es va situar en 55,1 el juliol, sense canvis respecte a la seva estimació flash precedent, i amb una mínima recuperació respecte al nivell de 54,9 registrat el mes anterior, segons les dades publicades aquest dimecres a la consultora Markit.

El rendiment del sector manufacturer de la zona euro es va mantenir tènue a l'inici del tercer trimestre i més de cinc punts per sota del rècord registrat a finals de 2017.

El ritme d'expansió va ser més feble que a principis d'any als tres sectors industrials

Les dades del sector indiquen que les condicions empresarials van millorar al sector de béns de consum, béns intermedis i béns de capital. En aquests dos últims sectors, a més, el ritme de creixement va augmentar lleument. Igual que ha passat amb la tendència del sector manufacturer global, el ritme d'expansió va ser més feble que a principis d'any als tres sectors industrials.

Per territoris, Països Baixos, Alemanya i Àustria van continuar sent els països amb el millor rendiment el juliol. Malgrat que el creixement va millorar lleument als últims dos països, va disminuir fins a la seva mínima de 14 mesos als Països Baixos. El ritme d'expansió també es va alentir a Itàlia, Espanya i Irlanda, mentre que a França es va accelerar.

Malgrat una millora lleu que ha registrat la producció manufacturera de l’Eurozona el juliol, el ritme d'expansió va ser el segon més feble des de novembre de 2016. La tendència més moderada del creixement de la producció en els últims mesos reflecteix una desacceleració concurrent en el ritme d'increment de les noves comandes.

Les noves comandes rebudes s'han vist obstaculitzades recentment per una tendència a la baixa en el ritme d'increment de les noves comandes per a exportacions, enmig de la incertesa sobre les perspectives econòmiques i les preocupacions sobre els aranzels i les guerres comercials. Al mes de juliol, les noves comandes per a exportacions van augmentar al ritme més lent des d'agost de 2016.

Les pressions sobre els preus es van mantenir elevades el juliol i tant els preus de compra com els preus de venda van augmentar a taxes superiors a la mitjana de l'estudi. No obstant això, la inflació dels preus de compra va ser lleument menor que el juny, mentre que l'increment de les tarifes va ser el menys accentuat des de setembre de 2017.

Quant a l'optimisme empresarial respecte a les condicions empresarials futures, aquest sentiment va millorar lleument, ja que les empreses van mantenir la confiança que els nivells de producció seran més alts en el termini de dotze mesos. La confiança empresarial va millorar a Alemanya, França, Itàlia i els Països Baixos.

Les empreses van mantenir la confiança que els nivells de producció seran més alts en el termini de dotze mesos

Segons l'anàlisi de la consultora Markit, aquest "repunt marginal en l'índex PMI proporciona pocs motius d'ànim atès que és la segona xifra més feble durant més d'un any i mig. Els últims dos mesos han estat el període de creixement més moderat de la producció manufacturera des de finals de 2016. El pitjor pot estar encara per arribar. Fins i tot aquesta taxa reduïda de creixement de la producció va continuar superant l'increment de les carteres de comandes i va donar lloc a la menor acumulació de comandes pendents de realització en dos anys. La clara implicació és que els fabricants poden haver d'ajustar la producció a la baixa durant els pròxims mesos llevat que la demanda es reactivi".

L'enquesta indica que la "desacceleració probablement reflecteix les preocupacions sobre les guerres comercials, els aranzels i l'augment dels preus, així com la incertesa general sobre les perspectives econòmiques. L'optimisme sobre el futur es va mantenir en un dels nivells més baixos observats durant els últims dos anys", expliquen.

Noticias relacionadas

contador