reino unido bandera portada

La taxa d'atur del Regne Unit dels darrers tres mesos s'ha situat al juliol al nivell més baix des del 1974, ja que ha baixat fins al 3,6%, des del 3,8% anterior, segons dades de l'Oficina Nacional d'estadística.

La dada també ha estat millor del que esperava el mercat, que havia previst que la taxa d'atur britànica es mantingués sense canvis.

L'informe d'ocupació britànica també mostra que els salaris creixen molt per sobre de la mitjana anterior a la pandèmia. El descens de la taxa d'atur es va veure impulsat per un fort augment de les persones classificades com a econòmicament inactives, o que no busquen feina. Un total de 194.000 persones van abandonar la població activa, la xifra més gran des de l'inici de la pandèmia. Part d'això es va deure a l'augment dels nivells de malaltia. Els joves que estaven treballant també van tornar a estudiar.

Tot plegat, les xifres indiquen una menor capacitat de creixement de l'economia sense que els salaris i els preus superin l'objectiu del 2% fixat pel Banc d'Anglaterra. Això augmenta la pressió sobre els responsables de política monetària perquè continuïn pujant els tipus dinterès.

Els inversors esperen que el banc central elevi el tipus d'interès de referència almenys mig punt percentual la setmana que ve, des de l'1,75%. Hi ha la possibilitat que el Banc d'Anglaterra impulsi una pujada de tres quarts de punt. Els funcionaris, encapçalats pel governador Andrew Bailey, han dit que estan preparats per actuar "amb força" per contenir la inflació, que va assolir els dos dígits per primera vegada en 40 anys.

Altres punts rellevants de l'informe d'ocupació del Regne Unit:

Els ingressos setmanals regulars, excloent-ne les primes, van augmentar un 5,2% durant el trimestre fins al juliol, per sobre del ritme del 5,1% que esperaven els economistes i de la mitjana del 3% anterior a la pandèmia.

El nombre d'aturats va pujar fins als 1,22 milions, gairebé igualant els 1,28 milions de vacants registrades. Això malgrat una caiguda de 34.000 vacants durant el trimestre, que va marcar el descens més important des de l'estiu del 2020.

L'ocupació va augmentar en 40.000 persones al juliol, menys de les 125.000 que esperaven els economistes. La mida de la mà d'obra del Regne Unit continua sent 250.000 menys que abans del cop de Covid-19.

Una xifra rècord de 2,46 milions de persones entre 16 i 64 anys van ser classificades com a malalts de llarga durada, un augment de 350.000 des d'abans de la pandèmia.

Els salaris reals regulars ajustats a la inflació van caure un 2,8% durant el trimestre fins al juliol, un descens més lent que el dels mesos anteriors.

Noticias relacionadas

contador