ep archivo   foco focos luz electricidad energia
EUROPA PRESS - Archivo

El Regne Unit limitarà les factures d'energia de les empreses per garantir que no facin fallida enmig dels alts preus. El govern britànic ha explicat que es farà càrrec de gairebé la meitat de totes les factures d'energia de les empreses durant sis mesos a partir de l'1 d'octubre per garantir que "puguin passar aquest hivern".

La mesura s'aplica als contractes fixos pactats a partir de l'1 d'abril de 2022, així com als contractes i les tarifes estimades, variables i flexibles. S'aplicarà a l'ús d'energia des de l'1 d'octubre del 2022 fins al 31 de març del 2023, amb una durada inicial de sis mesos per a tots els usuaris d'energia no domèstics. Els estalvis es veuran per primera vegada a les factures d'octubre, que normalment es reben al novembre.

El límit s'inclou en un nou Pla d'Alleujament de la Llei d'Energia, a través del qual el Regne Unit oferirà un descompte en els preus majoristes de gas i electricitat per a tots els clients no domèstics (incloent-hi totes les empreses, organitzacions benèfiques i el sector públic) l'actual dels quals els preus del gas i l'electricitat s'han inflat significativament a la llum dels preus mundials de l'energia.

No cal sol·licitar el pla per accedir al suport, ja que el suport, en forma de descompte, s'aplicarà automàticament a les factures.

"Entenc l'enorme pressió que enfronten les empreses, les organitzacions benèfiques i el sector públic amb les seves factures d'energia, raó per la qual estem prenent mesures immediates per recolzar-les durant l'hivern i protegir els llocs de treball i els mitjans de subsistència", ha assenyalat primera ministra britànica, Liz Truss.

El "preu majorista recolzat" s'espera que sigui de 211 lliures per megawatt hora per a l'electricitat i 75 per megawatt hora per al gas.

Noticias relacionadas

contador