ep banderareino unido brexit
PIXABAY

L'economia britànica es va desaccelerar durant l'últim trimestre de 2018, tal com s'esperava, per la qual cosa el creixement el 2018 es va situar en el seu punt més feble en sis anys. Això es va deure a les preocupacions pel Brexit, que van colpejar la inversió, segons han mostrat les xifres oficials aquest dilluns.

El creixement del producte interior brut durant l'últim trimestre de 2018 va caure a una taxa trimestral de 0,2% des del 0,6% del trimestre anterior. Aquesta dada va estar en línia amb el pronòstic del consens d'economistes de Reuters, encara que va ser lleugerament més feble del que el Banc d'Anglaterra va estimar la setmana passada.

"El PIB es va alentir durant els últims tres mesos de l'any, amb fortes caigudes en la fabricació d'automòbils i productes d'acer, i amb la construcció també en declivi", ha dit Rob Kent-Smith, estadista de l'ONS (Office for National Statistics ).

Per al conjunt de 2018, el creixement va caure al seu nivell més baix des del 2012, amb un 1,4%, enfront de l’1,8% el 2017. Les exportacions van patir per la debilitat global i per la preocupació, cada vegada major, dels consumidors i les empreses per la falta d'un pla per quan Gran Bretanya abandoni la Unió Europea el 29 de març.

El Banc d'Anglaterra va reduir la setmana passada el seu pronòstic de creixement per a aquest any en 0,5 punts percentuals, fins a l’1,2%, durant el que seria l'any més feble des de la recessió de 2009.

Durant els últims mesos de 2018, la preocupació per l'alentiment mundial va afectar al creixement de les principals economies, a causa, en part, de les tensions comercials entre els Estats Units i la Xina, mentre que el Brexit ha estat un repte afegit pel Regne Unit.

Noticias relacionadas

contador