ilustracion-brexit
Pixabay

El Govern del Regne Unit s'estima que el PIB del país es reduirà en gairebé tots els escenaris possibles un cop que es produeixi la seva sortida de la Unió Europea, en comparació amb romandre al bloc comunitari, i podria registrar una caiguda de fins al 9,3%, segons es desprèn d'un informe publicat per l'Executiu britànic aquest dimecres.

En concret, Londres ha calculat que si el país romangués a l'Espai Econòmic Europeu, amb un tracte similar al que tenen Islàndia, Noruega i Liechtenstein, el seu PIB es reduiria un 1,4% en 15 anys en comparació amb el seu estat actual.

D'altra banda, si Brussel·les hagués acceptat l'acord que l'Executiu de May va plantejar el juliol, en el mateix horitzó de temps, l'economia del Regne Unit es contrauria un 2,1%, a causa de l'increment de les barreres comercials.

En tercer lloc, en un escenari en el qual Londres i Brussel·les pactin un acord de lliure comerç, el PIB del Regne Unit caurà un 4,9%, mentre que si es produeix una sortida desordenada sense acord, l'economia britànica serà un 7,7% menor.

No obstant això, aquestes xifres assumeixen que no hi haurà cap canvi migratori. En cas que l'entrada de treballadors de la resta de països de la Unió Europea caigui a zero, la contracció del PIB britànic en comparació amb la situació actual durant un període de 15 anys serà del 3,9% per a la proposta de May, del 6,7% per a l'acord de lliure comerç i del 9,3% en el cas que no es pacti res.

L'informe presentat per l'Executiu de Theresa May no valora l'acord assolit entre Londres i Brussel·les. No obstant això, el Banc d'Anglaterra encara ha de publicar, també aquest dimecres, les seves estimacions dels escenaris possibles en el Brexit.

Noticias relacionadas

contador