sidney australia

El Banc de la Reserva d'Austràlia (RBA) ha deixat els tipus d'interès sense canvis aquest dimarts (0,25%) i ha advertit que l'economia es veurà molt afectada per la pandèmia del coronavirus durant el segon trimestre.

"Existeix una considerable incertesa sobre les perspectives a curt termini de l'economia australiana... s'espera que es registri una contracció econòmica molt gran aquest trimestre fins a juny i que la taxa d'atur augmenti fins al seu nivell més alt des de fa molts anys", ha declarat el governador del RBA, Philip Lowe, en un comunicat.

Les taxes d'interès es mantindran baixes durant un llarg període, va afegir.

"La junta està compromesa a fer tot el que pugui per donar suport a les ocupacions, ingressos i negocis mentre Austràlia s'ocupa del coronavirus", ha assenyalat Lowe. "La junta no augmentarà l'objectiu de la taxa d'efectiu fins que no s'avanci cap a la plena ocupació i confia que la inflació es mantindrà de manera sostenible dins de la banda objectiu del 2%-3%", va precisar.

L'RBA va desplegar per primera vegada mesures de política alternatives al març, amb la pandèmia del coronavirus obligant la població a distanciar-se socialment, obligant a tancar les empreses i després les fronteres al trànsit internacional.

En comparació amb altres grans economies, Austràlia ha aconseguit limitar el nombre de morts per coronavirus, però tot i això, s'ha vist molt afectada, ja que les exportacions de turisme i educació s'han estanca,t i la despesa dels consumidors s'ha afeblit.

Els governs federal i estatals han respost a la pandèmia amb estímuls fiscals massius però, malgrat els desemborsaments, Austràlia està a punt d'enfonsar-se en una recessió per primer cop des de principis dels anys noranta, segons han advertit els economistes.

Noticias relacionadas

contador