l-ocde-voit-la-dette-de-la-france-depasser-100-du-pib-en-2018

L'economia espanyola va créixer un 0,6% entre juliol i setembre, el mateix que durant els dos trimestres anteriors, gràcies, principalment, a l'empenta del consum de les llars i del sector públic, que van augmentar a taxes superiors a les del segon trimestre, amb avenços del 0,6% i del 0,8%, respectivament. La inversió, per la seva banda, ha repuntat un 1% entre juliol i setembre, per sota del creixement del 3,5% que va mostrar durant el trimestre anterior.

Per la seva banda, la taxa interanual es va mantenir durant el tercer trimestre al 2,5% a causa exclusivament de la demanda nacional, ja que l'externa va contribuir de manera negativa al creixement, segons l'avanç trimestral de la Comptabilitat Nacional publicat aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

L'economia espanyola acumula 19 trimestres consecutius de taxes interanuals positives

Amb el repunt interanual del 2,5% registrat durant el tercer trimestre de l'exercici, l'economia espanyola acumula 19 trimestres consecutius de taxes interanuals positives, mentre que amb l'avanç trimestral del 0,6% s'acumulen 20 trimestres consecutius d'alces.

La demanda nacional va aportar 3 punts al creixement del PIB interanual durant el tercer trimestre, tres dècimes menys que durant el trimestre anterior, mentre que la demanda externa va restar cinc dècimes al creixement, enfront de les vuit dècimes negatives del trimestre anterior.

El creixement trimestral del 0,6% avançat aquest dimecres per Estadística coincideix amb les previsions que havia realitzat el Banc d'Espanya.

L'ocupació, mesurada en termes de llocs de treball equivalents a temps complet, va desaccelerar una dècima el seu creixement trimestral, fins al 0,7%, mentre que va mantenir al 2,5% el seu avanç interanual, percentatge que suposa la creació de 450.000 llocs de treball equivalents a temps complet en un any.

Noticias relacionadas

contador