ep presentacioninforme situacion espana del servicioestudiosbbva
EUROPA PRESS - Archivo

BBVA Research ha rebaixat tres dècimes la seva previsió de creixement del PIB per a aquest any, fins al 2,6% del PIB, i en una dècima el seu pronòstic per a 2019, fins al 2,4%, a causa que l'activitat no va avançar tant com s'estimava durant el primer semestre de l'any, tot i que augura que es crearan 920.000 llocs de treball en dos anys, fins a reduir la taxa d'atur al 13,7% durant el pròxim exercici.

Així figura a l'informe 'Situació Espanya' del servei d'estudis de l'entitat, presentat aquest dimarts per l'economista cap del Grup BBVA i director de BBVA Research, Jorge Sicília, i el responsable d'Anàlisi macroeconòmic de BBVA Research, Rafael Doménech.

El menor creixement, tant de les exportacions com del consum privat, són dos dels factors que expliquen la revisió a la baixa

Sicília i Doménech han explicat que el menor creixement, tant de les exportacions com del consum privat, són dos dels factors importants que expliquen la revisió a la baixa respecte a les seves previsions de juliol, que es produeix un dia després de l'actualització del quadre macroeconòmic, en el qual el Govern rebaixa en una dècima la seva previsió per a aquest any (2,6%) i per 2019 (2,3%).

A més, BBVA Research creu que la incertesa respecte al ritme de creixement augmenta, tant a nivell global com a Espanya, i veu necessari reduir la incertesa sobre les mesures que s'implementaran a Espanya durant els propers anys, atesa la desacceleració que mostra l'economia, els "elevats" desequilibris que encara persisteixen i un entorn extern cada vegada "més vulnerable". Entre aquests dubtes cita l'aprovació dels Pressupostos de 2019 o el context polític a Catalunya.

DÈFICIT DEL 2,8% I 920.000 LLOCS DE TREBALL EN DOS ANYS

Amb tot, l'avanç de l'activitat serà suficient per crear 920.000 llocs de treball i disminuir la taxa d'atur fins a l'entorn del 13,7% a la mitjana de 2019.

Pel que fa al dèficit, calcula que això es situarà al 2,8% del PIB aquest any, una dècima més que la previsió del Govern, per la qual cosa només es reduirà en dues dècimes. Per 2019, s'espera que, en un escenari sense canvis a la política fiscal, es registri una nova correcció cíclica dels comptes públics fins al 2,2% del PIB, per sobre de l’1,8% previst per l’objectiu del Govern de Pedro Sánchez.

Noticias relacionadas

contador