• No obstant això, la taxa de creixement és la més baixa des del segon trimestre del 2016
  • Aquesta alça en l'estimació de creixement es deu a un repunt del consum personal i de les exportacions
cbriesgo2932

Els EUA han revisat a l'alça el creixement de l'economia fins a l'1,4% del PIB el primer trimestre de l'any. D'aquesta manera, l'economia nord-americana es va desaccelerar menys del previst inicialment durant el primer trimestre, a causa d'un creixement més gran de la despesa dels consumidors i a un augment de les exportacions.

El producte interior brut (PIB) dels Estats Units va pujar a una taxa anual de l’1,4%, en lloc d'una alça de l’1,2% com s'havia informat el mes passat, tal com ha assenyalat el Departament de Comerç al seu comunicat final sobre els primers tres mesos de l'any.

No obstant això, la taxa de creixement és la més baixa des del segon trimestre del 2016. Economistes enquestats en un sondeig de Reuters havien previst que l'expansió del primer trimestre es mantingués sense canvis a l’1,2%.

D'aquesta manera, l'economia nord-americana s'alenteix durant el primer trimestre de l'any, que cau fins set dècimes davant la dada del quart trimestre de 2016 quan va registrar un increment del 2,1%.

El Govern va assenyalar que l'alça d'aquesta tercera estimació es produeix per un augment inesperat i no comptabilitzat en la dada prèviament llançat del consum personal i de les exportacions, si bé, va explicar que la foto general de l'economia és pràcticament la mateixa.

Aquesta desacceleració del PIB real es produeix per un descens de la inversió en inventaris privats i una disminució de la despesa pública, segons es desprèn de les dades publicades aquest dijous.

La BEA ha anunciat que la dada avançada del PIB referit al segon trimestre de 2017 es publicarà el proper 28 de juliol, alhora que donarà a conèixer una actualització anual dels comptes nacionals des del primer trimestre del 2014 fins al primer trimestre de 2017.

Noticias relacionadas

contador