coronavirus-trump-menace-d-interdire-les-deplacements-des-new-yorkais

El PIB dels EUA s'ha contret finalment un 5% durant el primer trimestre de 2020. Així ho indica la revisió final de la dada macro publicada per la primera economia del món. Fa unes setmanes, la revisió inicial va mostrar una contracció del 4,8%.

Cal recordar que els efectes del brot es començaran a notar més encara durant el segon trimestre de l'any, per al qual, un dels assessors de Trump ha pronosticat una contracció del 30%.

Aquesta contracció final del 5% suposa la primera lectura negativa del PIB dels EUA des del primer trimestre de 2014. A més, se situa als seus nivells més baixos des de l'enfonsament del 8,4% el quart trimestre de 2008, en plena crisi financera mundial.

"Aquests no són les dades rècord amb els quals Trump esperarà ser reelegit", assenyalen els analistes de Close Brothers.

Alguns economistes ja parlen de recessió als EUA encara que el terme tècnic obliga a esperar a dues contraccions durant dos trimestres consecutius. "Creiem que la realitat econòmica durant el trimestre ha estat pitjor del que es reflecteix (en el PIB)", sostenen els experts de Goldman Sachs.

Aquest dijous també s'han donat a conèixer les peticions del subsidi de desocupació setmanals. El coronavirus ha destruït 2,1 milions de llocs de feina més als EUA, que se sumen als 2,4 milions de la setmana passada. Aquesta última dada està en línia amb l'esperat pels analistes, i confirma la seva tendència descendent setmana a setmana.

Noticias relacionadas

contador