syrie-trump-menace-la-turquie-de-sanctions-devastatrices

El PIB interanual dels EUA s'ha contret un 4,8% aquest primer trimestre de l'any. Aquesta xifra contrasta amb la contracció del 4% que anticipava el consens d'analistes per l'impacte de la crisi del coronavirus sobre la primera economia del món.

Els efectes del brot es començaran a notar més encara al segon trimestre de l'any. Per a llavors, un dels assessors de Trump ha pronosticat una contracció del 30%.

Aquesta contracció del 4,8% suposa la primera lectura negativa del PIB dels EUA des del primer trimestre de 2014. A més, se situa als seus nivells més baixos des de l'enfonsament del 8,4% al quart trimestre de 2008, en plena crisi financera mundial.

"Aquests no són les dades rècord amb les quals Trump esperarà ser reelegit", reconeixen els analistes de Close Brothers.

Alguns economistes ja parlen de recessió als EUA, encara que el terme tècnic obliga a esperar a dues contraccions dos trimestres consecutius per a parlar d'això. "Creiem que la realitat econòmica durant el trimestre ha estat pitjor del que es reflecteix (en el PIB)", sostenen els experts de Goldman Sachs.

De moment, Wall Street no se'n ressent especialment després d'aquesta dada, i opta per aferrar-se a l'optimisme i les dades positives publicades sobre el tractament mèdic de la també nord-americana Gilead.

Noticias relacionadas

contador