• La neteja consolida el poder de Salman, que dóna suport a les retallades de producció de l'OPEP
saudi arabia, prince, mohammed, aramco

El petroli es relaxa en aquestes hores, encara que es manté en positiu. El barril Brent puja un 0,4%, fins als 62,31 dòlars, mentre que el West Texas suma igualment un 0,4%, fins als 55,88 dòlars. El cru ha arribat a elevar-se, novament, fins a nivells no vistos des de fa dos anys després de la 'purga anticorrupció' que ha portat a terme el rei d'Aràbia Saudita, Mohammad bin Salman. Aquesta neteja consolida el poder de Salman, que dóna suport a les retallades de producció de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli).

Com a mínim onze prínceps, quatre ministres i "desenes" d'exministres van ser arrestats aquest diumenge a l'Aràbia Saudita per ordre del comitè anticorrupció creat hores abans pel rei. L'operació té per objecte incrementar la confiança en l'aplicació de la llei al regne àrab i preservar el clima per a la inversió, segons un comunicat del Ministeri de Finances saudita recollit per Efe.

El multimilionari príncep saudita Alwaleed bin Talal, propietari de la companyia d'inversions Kingdom Holding, i l'exministre de Finances saudita Ibrahim al Assaf, es troben entre les persones detingudes en aquesta àmplia operació desenvolupada durant les últimes hores per ordre d'un comitè anticorrupció recent creat i liderat per Bin Salman.

A més de Mohamed bin Salman, també formen part del comitè el president de la Comissió de Vigilància i Investigació, el president de l'Autoritat Nacional Anticorrupció, el cap de l'Oficina General d'Auditories, el fiscal general i el director de la Seguretat de l'Estat.

El comitè té competències per investigar, detenir, prohibir els viatges, bloquejar els comptes bancaris i seguir fons d'individus implicats en casos de corrupció.

Noticias relacionadas

contador