• El litecoin marca màxims d'un mes
bitcoin numeros portada

Les divises virtuals es deixen portar per la compres que tenyeixen de verd les principals 'altcoins' i el bitcoin aquest dijous. Després de diverses jornades en mode consolidatiu, entre els 8.000 i els 9.000 dòlars, la reina dels actius virtuals puja més d'un 10% i depassa amb comoditat la resistència que s'havia situat a l'últim d'aquests preus, fins a marcar un màxim al voltant dels 10.000 dòlars.

El valor acumulat dels més de 1.500 tokens i monedes digitals també ensenya múscul just per sota de la barrera del mig bilió de dòlars, nivell que havia abandonat durant l'aguda correcció de finals de gener i principis de febrer, quan la capitalització es va arribar a desplomar per sota dels 300.000 milions de dòlars.

L'impuls alcista es contagia a la resta de principals monedes digitals, que estenen els seus guanys a prop d'un 10%. Així, l’ethereum acaricia els 950 dòlars, el ripple puja a 1,15 dòlars, el bitcoin cash es canvia als 1.400 dòlars. Punt i a part mereix el litecoin que es dispara un 30% fins als 240 dòlars, màxims d'un mes, i eleva la seva capitalització fins als 13.000 milions de dòlars.

ATENCIÓ A LES VACANCES DE L'ANY NOU LUNAR

Els analistes avisen que la proximitat de les vacances de l'any nou lunar poden aigualir la festa als inversors en actius virtuals, ja que, tradicionalment, els inversors sud-coreans i xinesos canvien les seves ‘virtuals’ a monedes fiduciàries a l'avantsala d'aquesta festivitat. No obstant això, també avisen que les probabilitats que el bitcoin i la resta d’'altcoins' tanquin febrer amb pujades són elevades.

Després del declivi d'un 26% al gener i de la prolongació de la correcció a inicis de febrer, es donen les condicions estadístiques perquè l'anomenat 'or 2.0' acabi en el verd el segon mes de l'any. "Des de 2015, s'ha establert un patró clar per al bitcoin, cau al gener i puja al febrer.", Explica Omkar Godbole, analista de CoinDesk, que aposta perquè el "patró dels últims tres anys es repeteixi el 2018".

Noticias relacionadas

contador