• Sí que destaquen la utilitat del blockchain per a transferències internacionals
ep bitcoin 20171022113003
PIXABAY

El director de Macroeconomia i Mercats Financers de CaixaBank Research, Oriol Aspachs, considera que actualment les monedes digitals "s'assemblen més a una bombolla que a un element prometedor", segons ha assenyalat durant la presentació de l'informe mensual 'Canvi tecnològic i productivitat'.

Aspachs ha explicat que les monedes digitals compten amb el benefici de l'anonimat i la facilitat de transacció, però que també presenten problemes. En concret, considera que l'anonimat d'aquest mitjà de pagament beneficia més les activitats il·legals. "El que necessiten les economies desenvolupades és reduir l'economia submergida, no augmentar-la", ha apuntat.

Aspachs sobre el bitcoin: "Una moneda amb una quantitat fixa comporta deflació, i això és l'últim que necessitem"

Així mateix, l'evolució relativament predictible del bitcoin, per l''estoc' limitat d'aquesta moneda, és un altre element que porta els analistes de CaixaBank Research a ser escèptics. "Una moneda amb una quantitat fixa comporta deflació i això és l'últim que necessitem", ha explicat Aspachs, qui també ha dubtat de l'acceptació per part de la societat d'aquesta divisa digital com a moneda, un "element imprescindible" perquè pugui convertir-se enmig de pagament universal.

Per la seva banda, el també analista de CaixaBank Research Javier García-Arenas ha apuntat que l'important de les monedes digitals és "la tecnologia que hi ha darrere", és a dir, el blockchain. "Pot ser molt útil, perquè permet, de manera descentralitzada, realitzar contractes, relacionar compradors amb venedors i agilitar les transferències internacionals i altres processos que es donen en el si de la banca i les finances", ha explicat. En aquest sentit, Aspachs ha avançat que l'entitat presentarà, pròximament, "els projectes que té en marxa" en aquest àmbit, en el qual treballa "profundament".

Noticias relacionadas

contador