cbmerkel4 short1

La crisi que pateix Turquia en relació amb la seva moneda, la lira turca, suposa una pressió afegida a l'economia d'Alemanya, que ja ha de fer front a les conseqüències que impliquen els aranzels imposats pels Estats Units i la possibilitat que el Regne Unit deixi la Unió Europea sense un acord amb Brussel·les, segons ha establert aquest diumenge el Ministeri d'Economia alemany.

La lira turca ha perdut un 40 per cent del seu valor respecte al dòlar aquest any, arran d'un empitjorament de les relacions amb els Estats Units i de l'alerta que ha provocat entre els inversors la influència que té el president turc, Recep Tayyip Erdogan, en matèria econòmica.

Alemanya és el segon país estranger que més inverteix a Turquia, després de la Unió Europea.

"Els riscos continuen, sobretot en relació amb la incertesa que envolta el Brexit, així com el futur de les nostres relacions comercials amb els Estats Units", ha assenyalat el Ministeri al seu informe mensual. "El persistent debat sobre les tarifes i l'amenaça d'una guerra comercial estan ofegant l'activitat comercial", han afegit.

"Els desenvolupaments econòmics a Turquia presenten un nou risc econòmic extern", han establert. Tot i aquests riscos, l'economia alemanya continua en bona forma, recolzada per les despeses estatals, les polítiques públiques i el consum intern, així com un mercat laboral que gaudeix de molt bona salut.

Noticias relacionadas

contador