creances-douteuses-la-bce-voudra-100-de-provisions

Alarma al Banc Central Europeu (BCE). L'entitat monetària està preocupada per l'excessiva exposició dels bancs europeus, especialment els espanyols, francesos i italians, a la caiguda de la lira turca en plena crisi política del país que ha arribat a prometre "un nou model econòmic" per satisfer als Estats Units i posar fi a la crisi diplomàtica entre ambdós.

  • 64,73€
  • -1,12%
  • -
  • -

Concretament, el BCE ha expressat la seva preocupació al voltant del futur de BBVA, Unicredit i BNP Paribas, segons informa el Financial Times. Les tres entitats financeres han caigut entre un 3% i un 5% en els seus respectius selectius.

Les tres entitats financeres cauen un 3% en els seus respectius selectius aquest divendres

La lira turca ha perdut més d'una tercera part del seu valor de del començament de l’any i, segons el rotatiu britànic, el Mecanisme Únic de Supervisió del BCE va començar durant els últims mesos a seguir més a prop els llaços que uneixen els bancs europeus amb Turquia, tot i que afegeix que l'organisme encara no considera crítica la situació.

S'espera que aquest mateix divendres Berat Albayrak, Ministre de Finances turc, presenti el "nou model econòmic", que hauria de passar per reduir el deute, el dèficit comercial i la gran bretxa actual de la divisa del país.

Els analistes de MUFG FX afirmen que "la caiguda de l'euro s'està veient impulsada per l'article d’FT sobre aquestes preocupacions del BCE". A més, expliquen que "la venda s'està veient accelerada pels temors davant d'alguna forma de restricció al flux de capital".

Per la seva banda, els analistes d’XTB apunten que "el control del capital o la intervenció de l'FMI són dos possibles alternatives que poden ajudar a la lira, però Erdogan i la seva influència segueixen sent un factor altament impredictible que podria arribar a empitjorar encara més les coses abans que es recuperin".

Noticias relacionadas

contador