andrew-bailey-nomme-a-la-tete-de-la-banque-d-angleterre

El Banc d'Anglaterra (BoE) s'enfronta a una dura decisió aquest divendres: estendre la seva intervenció al mercat de bons, amb un pla de compres de 65.000 milions de lliures anunciat el 28 de setembre passat, o posar-hi fi aquest 14 d'octubre, tal com estava previst, malgrat el risc que els gilts (bons de l'Estat a llarg termini) continuïn caient.

El mercat ha criticat durament l'actuació del BoE i les darreres declaracions del seu governador, Andrew Bailey, afirmant contundent que posaria fi al programa de compres quan estava marcat, és a dir, demà. Davant d'aquesta tessitura, Bloomberg posa el focus aquest dijous a l'enfrontament entre el govern britànic i el BoE, i assenyala que l'Executiu es prepara per convertir Bailey en el "cap de turc", si els mercats tornen a patir.

Bloomberg justifica aquesta afirmació referint-se a les declaracions del ministre de Finances, Kwasi Kwarteng, a Sky News. Preguntat per un periodista, aquest va dir que qualsevol agitació després que el banc central retiri el suport al mercat de bons "és un assumpte del governador".

Cal recordar que tota aquesta situació de crisi, amb la consegüent intervenció del BoE, es va produir després que el mateix Kwarteng presentés el polèmic 'minipressupost', amb mesures econòmiques que no van agradar gens al mercat i que van provocar les fortes vendes al mercat de bons.

La lliura cau un 0,15% en aquests moments, fins als 1,1088 dòlars. La divisa britànica es va recuperar durant la sessió passada després de patir per les declaracions de Bailey sobre el final de la intervenció del BoE i pujada per les informacions de Financial Times, que va publicar ahir que diverses fonts del banc central havien confirmat que estaven estudiant estendre el programa. Tot i això, després d'això, un portaveu del BoE va sortir al pas i va reafirmar les declaracions de Bailey.

"Com que el banc ha deixat clar des del principi, les seves compres temporals i específiques de gilts acabaran el 14 d'octubre", ha remarcat

"El governador va confirmar aquesta posició ahir (dimarts), i s'ha deixat absolutament clar en els contactes amb els bancs a nivells superiors", va afegir.

Noticias relacionadas

contador