bank of england dl boe boe uk sterling gilts economy bonds pound
Bank of England ( https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/ ) No changes made

El Banc d'Anglaterra ha anunciat aquest dimarts una ampliació de la seva operació d'emergència de compra de bons, que complementa els esforços per donar estabilitat al mercat de deute del país.

"El Banc anuncia avui que ampliarà l'abast de les seves operacions diàries de compra de gilts per incloure també les compres de gilts indexats", ha dit el banc central en un comunicat dimarts. "Aquesta millora de les nostres operacions estarà en vigor des de l'11 d'octubre del 2022 fins al 14 d'octubre del 2022 juntament amb les actuals subhastes diàries de compra de gilts convencionals del banc", ha afegit.

Els gilts indexats són bons en què els pagaments als tenidors de bons estan referenciats a l'índex de preus al detall del Regne Unit.

Aquesta mesura suposa la segona ampliació del paquet extraordinari del banc central, després que dilluns augmentés el límit de les compres diàries abans de la finalització prevista del programa de compres divendres. Dilluns va informar que la mida màxima de cada operació s'ha fixat fins a 10.000 milions de lliures. Això després que el banc digués al mes passat que compraria temporalment fins a 5.000 milions de lliures al dia de gilts amb un venciment d'almenys 20 anys.

En un esforç per "recolzar un final ordenat del seu esquema de compra", el Banc d'Anglaterra farà servir la capacitat no utilitzada per duplicar la mida de les subhastes d'aquesta setmana.

La vella dama del carrer Threadneedle va llançar la seva intervenció d'emergència el 28 de setembre després que una venda sense precedents de bons de l'Estat del Regne Unit a llarg termini -coneguts com a gilts a l'argot financer- amenacés de col·lapsar múltiples fons de pensions.

Noticias relacionadas

contador