• L'euro manté el tipus per sobre dels 1,1700 dòlars
dolar1

Després de diverses jornades immers en una constant tendència alcista, que l'ha portat a assolir màxims de diverses setmanes contra els seus principals rivals, el dòlar opera sota pressió aquest dilluns. Els inversors extremen la seva cautela en el 'bitllet verd', que tracta de treure la ressaca de la dada del mercat laboral de divendres i que pateix per les noves tensions a la península de Corea.

El major declivi el protagonitza enfront del ien, divisa contra la qual es deprecia fins a les 112,500 iens i, el que és més important, enfront del qual posa terra pel mig amb el rècord de 12 setmanes assolit el passat 5 d'octubre. La lliura també es recupera des dels seus mínims d'un mes contra el dòlar i reconquesta els 1,3120 unitats respecte a la divisa nord-americana.

L'euro, per la seva banda, segueix mostrant-se debilitat davant el seu rival de l'altre costat de l'Atlàntic, però també s'allunya del seu pitjor preu en cinc setmanes del 6 d'octubre, als 1,1670 dòlars i avança fins als voltants dels 1,1730 dòlars.

La renovada atenció als riscos geopolítics a Corea del Nord, que podria estar preparant un nou test militar, ha posat en valor el paper d'actiu refugi del ien. Segons informacions vistes en diversos mitjans, Pyongyang es prepara per posar a prova un míssil de llarg abast, que es creu que pot arribar a la costa oest dels Estats Units, va dir divendres un legislador rus que havia tornat d'una visita a Pyongyang.

La caiguda del dòlar, que s'havia iniciat després de la dada mixta del mercat laboral nord-americà de divendres, es va exacerbar al tancament de la sessió nord-americana i ha prosseguit durant la sessió d'avui. Si bé, els catalitzadors de la correcció han estat les renovades tensions entre Pyongyang i Seül i la dada mixta del mercat de treball nord-americà, analistes d’Oanda avisen d'una onada de presa de beneficis en l'operativa del dòlar que també ha ajudat a la seva depreciació.

Divendres, mentre la dada de guanys salarials va animar els operadors, ja que es va interpretar com un signe que podria millorar potencialment la inflació i va reforçar les expectatives que la Reserva Federal dels EUA (Fed) torni a pujar les taxes d'interès al desembre, el nombre de llocs de treball va temperar els ànims.

FOCUS SOBRE ELS BANCS CENTRALS

En aquest sentit, els analistes de Danske Bank alerten que les actes de la Fed s'han de mantenir al radar dels inversors aquesta setmana. No obstant això, avisen que "més important serà saber qui dels candidats 'preseleccionats' per l'administració Trump ocupa finalment la cadira de Janet Yellen al capdavant de la Fed". "Kevin Warsh i Stanley Fischer serien positius per al dòlar, mentre que Jerome Powell tindria un impacte negatiu en la divisa", comenten.

Pel que fa a l'operativa de l'euro/dòlar, els experts de l'entitat danesa creuen que havent marcat un sòl al voltant del nivell dels 1,17 dòlars, no operarà més enllà d'aquests nivells. No obstant això, assenyalen que l'atenció està en les intervencions dels membres del Banc Central Europeu (BCE) d'aquesta setmana, que haurien de mostrar si el banc central "està disposat a oferir senyals graduals de canvi de política abans de la seva reunió de finals de mes".

Noticias relacionadas

contador