• Seül manté la vigilància i assegura que actuarà
north korea kim jong un

Les forces de Corea del Sud i dels Estats Units han intensificat les seves operacions de reconeixement sobre Corea del Nord davant la possibilitat d'un nou assaig nord-coreà amb un míssil de llarg abast.

Si bé l'Exèrcit sud-coreà creu que encara no hi ha indicis que recolzin la possibilitat que la prova sigui imminent "s'han detectat constants moviments entre les bases militars nord-coreanes i les seves instal·lacions de míssils", segons fonts militars a l'agència oficial de notícies sud-coreana, Yonhap.

L'Exèrcit nord-coreà podria assajar en pròximes dates un míssil capacitat per assolir els Estats Units

Així, les forces conjuntes dels EUA i Corea del Sud han accelerat les operacions d'avions com l'O-2S, capacitat per fer fotos a l'altura de satèl·lits, així com avions de reconeixement RC-800 i RF-16, avions d'alerta primerenca e-737 i patrulles P-3C.

Tot això per les declaracions formulades aquesta setmana pel diputat rus Anton Morozov, que va anunciar després d'una visita a Corea del Nord que l'Exèrcit nord-coreà podria assajar en pròximes dates un míssil capacitat per assolir els Estats Units, coincidint amb l'aniversari del Partit dels Treballadors de Corea (el partit únic de Govern), el 10 d'octubre, o el 18 d'aquest mateix mes, coincidint amb el Congrés Nacional del partit Comunista xinès.

SEÜL ES MANTÉ EN ALERTA

"El Govern està supervisant la situació molt a prop a causa de la possibilitat que Corea del Nord incorri en actes de provocació en el marc de l'aniversari del partit", ha indicat l'oficina de la Presidència sud-coreana en un comunicat.

"Per ara no s'han produït actes d'aquest tipus. Si Pyongyang du a terme una altra provocació, Seül respondrà de forma coordinada amb els Estats Units i la comunitat internacional", ha afegit.

Corea del Nord va dur a terme el seu sisè assaig nuclear al setembre, dos mesos després de llançar dos míssils balístics intercontinentals, segons ha informat l'agència de notícies Yonhap.

Noticias relacionadas

contador