• Si es confirma la recuperació de les borses, el gran beneficiari en serà l'euro
dolar1

L'optimisme torna a poc a poc a dominar l'ànim dels inversors després que les borses mundials s'hagin pujat al carro dels rebots a l'inici de la setmana. Les pujades que van arrencar divendres a Wall Street, s'han traslladat a la resta de parquets i han tornat amb si part de la gana pel risc que s'havia esfumat per complet durant les correccions de les jornades anteriors. I, amb això, el dòlar ha tornat a recuperar el seu aspecte de debilitat que és la tònica des del mes de novembre.

No obstant això, s'imposa la cautela ja que els inversors no estan convençuts completament que "el pitjor s'ha quedat enrere", avisa la fundadora de BK Asset Management, Kathy Lien. Amb el rendiment dels bons nord-americans a nivells elevats, els operadors es mantindran alerts abans de l'informe d'inflació dels EUA d'aquest dimecres, que pot tornar a sembrar la preocupació sobre el repunt dels preus.

En aquest context, el dòlar s'ha tornat a girar a la baixa, però els seus rivals deixen modestos ral·lis, "mentre els participants de mercat analitzen la reacció dels parquets", assenyala Stephen Innes, analista d’Oanda. "Molt soroll però poc momentum perquè les monedes protagonitzin un rebot important per ara", afegeix aquest expert.

EL IEN I L'EURO AGAFEN IMPULS

Segons Lien, les divises encara van a 'ralentí', tot i que en les últimes hores el ien ha tornat a agafar impuls, fins a deixar un nou màxim de cinc mesos al voltant dels 108,00 iens. La lliura, en canvi, tot just rebota un 0,4% fins als 1,3850 dòlars, després d'una caiguda d'un 4% en tot just tres setmanes, des dels màxims als 1,4350 dòlars del 25 de gener.

L'euro, per la seva banda, ha aconseguit remuntar un 1% des dels mínims de divendres als 1,22 dòlars. "Després de trobar suport a l'àrea dels 1,2220 dòlars, la moneda comunitària posa sota pressió el màxim del 17 de gener, per on passa la mitjana mòbil de 20 dies als 1,2330 dòlars", indica l'experta de BK Asset Management.

Si la recuperació de les borses és real, l'euro en serà el gran beneficiari

"En superar amb claredat aquesta resistència, veurem l'euro disparar-se per sobre dels 1,24 dòlars", afegeix l'analista, que creu que "si la recuperació de les borses és real, l'euro en serà el gran beneficiari, després que el Banc Central Europeu (BCE) apuntés a finals de l'any passat que està considerant canviar la seva guia als mercats". Comprar l'euro ha estat una de les operacions més populars de les últimes setmanes davant la perspectiva que el supervisor monetari redueixi els seus estímuls a finals d'aquest any gràcies a una forta recuperació en l'economia de la zona euro.

No obstant això, encara que molts actors del mercat romanen optimistes sobre l'euro a llarg termini, la moneda no té nous catalitzadors per obtenir més guanys enmig dels vents en contra que bufen des del pla polític. D'una banda, hi ha les incerteses que susciten les eleccions d'Itàlia a principis de març. De l'altra, els deliris de l'SPD i la cancellera alemanya Angela Merkel per acabar tancant la gran coalició a Alemanya.

Així, en el curt termini, Michal Hewson, de CMC Markets, avisa que, mentre es mantingui per sota dels 1,2330 dòlars, hi ha possibilitats que l'euro es giri a la baixa, cap al suport als 1,2160 dòlars". Segons aquest expert, la resistència real està en el recent màxim lleugerament per sobre dels 1,25 dòlars.

Noticias relacionadas

contador