• L'euro/dòlar no perdrà el rang dels 1,17-1,20 dòlars abans de final d'any
cbdolar83ss

Tranquil·litat al mercat de les divises durant les hores prèvies a les jornades de reunions dels bancs centrals a un i altre costat de l'Atlàntic que ens esperen. L'euro es manté, per tercera jornada consecutiva, al voltant dels 1,1750 dòlars i es mou en un rang cada vegada més estret davant el seu rival nord-americà, a l'espera de la Reserva Federal (Fed) i del Banc Central Europeu (BCE). Però el revés dels republicans a Alabama ha dinamitat l'operativa del dòlar contra altres encreuaments, tot i que les vendes han estat momentànies i el 'bitllet verd' es recupera.

Els inversors han interpretat la victòria de Doug Jones, el candidat demòcrata al Senat per Alabama, enfront del seu rival republicà, Roy Moore, a la carrera per ocupar l'escó que el fiscal general, Jeff Sessions, com un revés per al president, Donald Trump. I, en conseqüència, el dòlar ha retrocedit des de màxims de quatre setmanes a l'índex que mesura el seu acompliment contra una cistella de sis divises rivals.

Així, ha caigut per sota dels 94,00 punts, nivells que ha aconseguit recuperar hores després. Contra el ien, s'ha precipitat cap als 113,00 iens, però passat el cop inicial també recupera posicions cap als 113,500 iens.

Anteriorment, el dòlar havia abraçat les compres impulsat per les dades dels preus de producció als EUA, més forts del que s'esperava, i impulsat també per l’imminent pujada de taxes de la Fed, descomptada pel mercat de forma gairebé unànime. Precisament per aquest motiu, els experts avisen que cobrarà més importància la projecció que faci el banc central sobre el ritme dels increments de taxes el pròxim any i en la visió dels membres del comitè del banc central sobre les perspectives d'inflació.

En aquest sentit, els analistes de Danske Bank no creuen que l'euro/dòlar s'agiti especialment després de la reunió, tot i que "si es manté sense canvis la projecció per 2018, la moneda comunitària pot cedir posicions". Amb tot, no esperen que l'encreuament perdi el rang dels 1,17-1,20 dòlars abans de final d'any. De cara a l'any vinent, només una reducció del balanç de la Fed o una sorpresa positiva sobre la reforma fiscal dels EUA podria llastrar l'encreuament per sota d'aquest rang durant els tres primers mesos.

LA LLIURE APUNTALADA PER LES DADES I PENDENT DEL BREXIT

D'altra banda, la lliura esterlina es manté en flotació per sobre dels 1,3300 dòlars, a prop dels mínims de dues setmanes d’1,3303 dòlars tocats dimarts, tot i que la moneda va estar breument apuntalada per les dades econòmiques que van mostrar que la inflació britànica va tocar inesperadament un màxim de gairebé sis anys al novembre.

Els preus al consum van pujar a una taxa anual de 3,1% al novembre, per sobre de les expectatives dels economistes d'un augment de 3%, més d'un punt percentual per sobre de l'objectiu del 2% del Banc d'Anglaterra (BoE). Per la qual cosa l’espera al davant la tasca al governador del banc central, Mark Carney, d'explicar-li al ministre de finances, Philip Hammond, què està fent el BoE en resposta.

No obstant això, analistes com la fundadora de BK Asset Managem, Kathy Lien, assenyalen que la tendència subjacent de la divisa britànica està dominada pel Brexit. L'operativa de la mostra moneda que s'ha estabilitzat després de l'escalada de la setmana passada, ja que "l'optimisme Brexit s'ha esvaït", indiquen analistes de Danske Bank.

Al seu encreuament contra l'euro, destaquen els experts de l'entitat danesa que es mostra neutral. "Tècnicament, el suport i la resistència es troben a nivells de 0,8730 i 0,8842, respectivament. Però encara veiem l’encreuament en rang entre els 0,8650 i els 0,9000 dòlars durant els pròxims mesos, apunten, però indiquen que "tot assenyala que el parell acabi per trencar a la baixa durant els propers mesos a mesura que les incerteses a l’entorn del divorci entre el Regne Unit i la Unió Europea (UE) s'aclareixin", expliquen aquests analistes.

Noticias relacionadas

contador