ep banderareino unido brexit
PIXABAY

El creixement de l'economia del Regne Unit va ser pla l'agost, ja que en taxa intermensual el Producte Interior Brut (PIB) es va situar al 0%. Per la seva banda, l'economia britànica va créixer fins al 0,7% durant els últims tres mesos.

Mentrestant, es van revisar a l'alça les dades de juny i juliol fins al 0,2% i 0,4%, respectivament, segons el publicat aquest dimecres per l'Oficina d'Estadística britànica (ONS).

"L'economia va continuar recuperant-se amb força després d'una primavera feble, amb la venda al detall, la producció d'aliments i begudes, i la construcció d'habitatges, amb un acompliment particularment bo durant els calorosos mesos d'estiu. No obstant això, el creixement a llarg termini segueix sent per darrere de la seva tendència històrica", assegura l'ONS.

El creixement dins el sector serveis ha estat comparativament moderat. Les taxes de creixement es van mantenir pràcticament constants al llarg de 2016 i la major part de 2017, però, hi ha hagut una desacceleració en el creixement des de juliol de 2017. Des de llavors, el creixement va ser el més baix el març i abril de 2018.

El creixement mensual al sector serveis va ser pla. Les activitats d'allotjament i serveis de menjar van ser la major resistència, amb un creixement negatiu de l’1,6%, i va retrocedir des del nivell més alt de juliol de 2018. Això va ser compensat per un augment al comerç d'automòbils l'agost de 2018, amb un creixement de l’1,7%.

La indústria de la informació i la comunicació també va proporcionar una forta contribució al creixement mensual (0,08 punts percentuals) i va continuar la tendència observada durant els darrers dos anys.

Per la seva banda, el creixement mensual de la producció va ser del 0,2%, mentre que al sector de la construcció la dada va ser negativa, amb un descens del 0,7%. Això es va deure a la debilitat generalitzada del sector.

Noticias relacionadas

contador