ep banderareino unido brexit
PIXABAY

La taxa de creixement del Producte Interior Brut (PIB) del Regne Unit va ser del 0,3% el juliol, segons les dades publicades aquest dilluns per l'oficina d'estadística britànica. Aquesta dada supera les expectatives del mercat, que apuntaven que se situaria al 0,2%. Durant els últims tres mesos, l'economia va créixer un 0,6%, el més alt des d'agost de 2007, gràcies a l'impuls dels serveis i la construcció.

Les contribucions al creixement del PIB trimestral el juliol van seguir un patró similar a les xifres del mes passat, amb un creixement del 0,6% a les indústries de serveis, cosa que va resultar en una gran contribució positiva. En concret, el creixement a les indústries de serveis va ser impulsat pel comerç minorista i el comerç majorista.

La producció va caure un 0,5%, arrossegant el creixement del PIB, mentre que la construcció va tenir un gran creixement a tres mesos del 3,3%, el més alt des de febrer de 2017, quan va ser del 4,1%. Aquest sector va continuar recuperant-se després d'un període de creixement negatiu a l'inici de 2018.

El sector de serveis domina novament el creixement econòmic al mes de juliol

El cap de l'Oficina Nacional d'Estadística del Regne Unit, Rob Kent-Smith, creu que el creixement en l'economia es va elevar durant els últims tres mesos gràcies al fet que els serveis van créixer particularment fort, amb les vendes al detall funcionant bé, impulsades pel clima càlid i la Copa del Món. El sector de la construcció també es va recuperar després d'un començament feble de l'any.

No obstant això, la producció va retrocedir i la generació i el subministrament d'energia van caure a causa de la reducció de la demanda. "El sector de serveis domina novament el creixement econòmic en el mes de juliol, recolzat pel creixement en la construcció, que va assolir un altre nivell rècord".

Noticias relacionadas

contador