Kurod BoJ

El Banc del Japó ha mantingut aquesta matinada la seva política monetària estable i ha millorat lleugerament la seva opinió sobre l'economia, suggerint que no és necessària una expansió immediata dels estímuls per combatre la pandèmia.

Tal com s'esperava, el Banc del Japó va mantenir el seu objectiu de tipus a curt termini al -0,1% i la promesa de limitar el rendiment dels bons de l'Estat a 10 anys aproximadament a zero.

L'organisme tampoc no ha fet cap ajust important als seus programes de compra d'actius i préstecs per alleujar les tensions del finançament empresarial.

"L'economia del Japó segueix en estat greu, però ha començat a recuperar-se a mesura que es reprèn gradualment l'activitat empresarial", ha assenyalat el Banc del Japó en una declaració en la qual anunciava la seva decisió política.

Aquesta és una opinió una mica més optimista que en l'anterior revisió de taxes al juliol, quan va dir que el mal estat de l'economia era "extremadament sever".

Amb tot, les places asiàtiques han tancat en vermell aquesta matinada, estenent les caigudes que es van veure ahir a Wall Street afectat, en bona part, per la reculada de les tecnològiques. La Reserva Federal va anticipar tipus en mínims fins a 2024, però els experts creuen que van trobar a faltar mesures concretes. Les dades macro de la sessió (vendes minoristes d'agost) també van decebre.

Noticias relacionadas

contador