• Deutsche Boerse també estudia llançar el seu contracte de futurs
  • El derivat del CME comença a negociar-se aquest dilluns
bitcoin numeros portada

El mercat de les monedes virtuals encara el tancament d'una setmana durant la qual ha tornat a fer història en aconseguir que el valor de mercat dels més de 1.300 tokens existents s'elevi per sobre del mig bilió de dòlars. Amb un acumulat de 520.000 milions de 'bitllets verds', els actius virtuals mantenen aquesta marca que s'ha aconseguit gràcies a l'entrada de fons a l’ehtereum, el dash i el litecoin que han deixat nous rècords.

El bitcoin no ha estat menys, ja que durant les últimes hores ha tocat de nou preus per sobre dels 17.500 dòlars, superant per la mínima la seva anterior marca de dimarts passat, molt a prop d'aquest nivell, segons l'índex de CoinDesk. Posa terra pel mig amb els mínims de fa una setmana als 16.200 dòlars aconseguits el 14 de desembre i manté els 17.000 dòlars.

No obstant això, la foto a aquesta hora del mercat de les monedes de xifrat que ofereix CoinMarketCap es tenyeix de vermell. L’ehtereum i el litecoin corregeixen gairebé un 10% i s'allunyen de les seves recents fites als 750 dòlars i als 320 dòlars, respectivament. El ripple és un oasi en verd, amb pujades gairebé d'un 50%, igual que el Cardano.

MÉS CONTRACTES DE FUTURS

Aquest impuls recent dels actius virtuals ha estat insuflat pel debut dels contractes de futurs del Chicago Board Options Exchange (CBOE), que manté preus propers als 17.500 dòlars per als seus venciments de gener, febrer i març.

El mercat espera ara el llançament del derivat del Chicago Mercantile Exchange (CME) que començarà a negociar-se el 18 de desembre. Durant el primer trimestre de 2018 Nasdaq i Cantor també llançaran un contracte d'opcions, mentre el proveïdor alemany Deutsche Boerse està contemplant sumar-se a la bitcoinmania amb un contracte de futurs vinculat a la seva plataforma Eurex que podria veure la llum també durant el primer trimestre del proper any.

Noticias relacionadas

contador