• L'acumulat de totes les monedes digitals s'ha apreciat gairebé un 2.500% des del mes de gener
cbcriptodivisas

A les dues monedes digitals que tradicionalment han competit per ser les 'consorts' del bitcoin, l’ethereum i el litecoin, els ha entrat enveja dels rècords estratosfèrics de la reina de les monedes de xifrat. Després d'arrencar la setmana fent història, han seguit amb pujades de dos dígits fins a arribar als 650 dòlars l’ethereum i als 310 dòlars el litecoin.

El bitcoin, per la seva banda, segueix consolidant el seu espectacular ral·li en diferents nivells de preu entre els 16.500 i els 17.000 dòlars, després de la nova fita del 12 de desembre a 17.400 dòlars, mentre la capitalització del mercat dels actius virtuals s'aproxima a la xifra clau dels 500.000 milions de dòlars. La foto de la resta de monedes digitals a aquesta hora està tenyida de verd intens, amb auges de fins a un 50% en tokens com el ripple. L'única en negatiu és la prometedora IOTA, que corregeix els seus brutals ascensos de tres dígits de les recents sessions.

Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, "encara que el bitcoin caigués un 50%, la tendència alcista de fons (o primària) seguiria intacta", assenyala José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. "Com ja sabem, no hi ha molt a dir d'un subjacent que cotitza en 'pujada lliure' absoluta i que gairebé cada dia aconsegueix assolir cotes més i més altes", afegeix l'expert.

L'acumulat de totes les monedes digitals s'ha apreciat gairebé un 2.500% des del mes de gener

El llançament del primer dels dos contractes de futurs que veuran la llum abans de finals d'any, el del Chicago Board Options Exchange (CBOE), que ha debutat l’11 de desembre amb preus de 17.600 dòlars per al venciment de gener de 2018 i a prop de 18.000 per al contracte de febrer, s'ha celebrat amb aquests nous màxims al mercat de les ‘virtuals’. A més, en pocs dies, el Chicago Mercantile Exchange (CME) també comercialitzarà el seu producte derivat que es podrà negociar des del 18 de desembre.

LA MARCA DELS 500.000 DÒLARS

Amb l'últim impuls, el bitcoin acumula una apreciació de més d'un 1.600% aquest any i, el que és més important, l'acumulat de totes les monedes digitals s'ha apreciat gairebé un 2.500% des del mes de gener, apropant la marca a la barrera del mig bilió de dòlars que experts i analistes consideren que és el nivell en què els bancs centrals es llançaran en massa a la inversió en divises de xifrat.

En una nota per a clients, Tom Lee, cap d'investigacions de Fundstrat Global Advisors, assegurava que les màximes autoritats monetàries "ja han valorat aquesta possibilitat", un gir dels esdeveniments que pot "canviar les regles del joc, que dotarà de major legitimitat a les monedes digitals i accelerarà el procés de reemplaçament entre els inversors de l'or per les monedes digitals".

Lee atribueix l'auge dels últims mesos al fet que la preferència dels inversors per les monedes digitals per sobre de l'or com a actiu refugi ja comença a apreciar-se. A més, es dóna el factor que el minat de bitcoins -el procés computacional mitjançant en què es descobreixen les divises virtuals- ha reduït la seva producció aquest any, ja que la ràtio de nous bitcoins ha caigut fins al 4,4%, comparat amb el 9,3% de 2016. Mentrestant, Lee destaca que l'oferta d'or s'ha incrementat "pronunciadament" des de 2009, i ara mateix està en el rècord de 3.100 tones mètriques.

Amb la reducció del minat, tots els bitcoins existents no seran trobats fins al 2045, teòricament, fet que converteix la moneda digital en uns bens cada vegada més escàs, de manera que els inversors "necessiten estratègies per aprofitar tot el potencial de les monedes digitals", avisa l'analista.

Lee considera que el preu del bitcoin arribarà als 20.000 dòlars el 2022, però amb l'entrada en el joc dels bancs centrals, podria revalorar-se fins als 55.000 dòlars, durant el mateix període. Això contrasta amb el preu de l'or "que és relativament estàtic" davant de l'augment de la reina de les monedes digitals, argumenta l'expert.

Noticias relacionadas

contador