• El 'hacking' de Coincheck segueix pesant en els preus, principalment en la moneda de la xarxa NEM
  • L'anunci de Facebook que prohibirà els anuncis relacionats amb monedes digitals per "pràctiques fraudulentes" sacseja la indústria
piecebitcoin

Els preus de les principals monedes de xifrat han experimentat una aguda pressió aquest dimarts, amb el bitcoin caient per sota dels 10.000 punts la passada matinada, fins a un mínim no vist des de finals de novembre als 9.750 dòlars, segons l’índex de CoinMarketCap. La reina dels actius difgitals manté una correcció del 7,5%, tot i que ha aconseguit remuntar uns 500 dòlars fins als 10.250 bitllets verds. La capitalització total dels 1.500 tokens del mercat s'ubica lleugerament per sobre del mig bilió de dòlars, segons CoinMarketCap.

El vermell tenyeix la resta d’actius digitals, que cedeixen entre un 5% i un 10% i que acumulen pèrdues de doble dígit en el cas del cardado, el ripple i el XEM, la unitat de la xarxa NEM, que encara pateix els efectes del 'hackeig' de la plataforma d'intercanvi nipona Coincheck quan es van robar més de 550 milions de dòlars en aquesta moneda digital.

El declivi del mercat torna a obeir a un còctel de notícies negatives, a més que el broker nipó manté en suspens les seves operacions i retirades de capitals, encoratjant els temors que una de les principals debilitats del mercat de les monedes virtuals són les bretxes de seguretat, Corea del Sud segueix pesant en l'ànim dels inversors. Les autoritats de Seül han fet efectiva aquest dimarts la seva prohibició d'operar amb comptes anònimes al país alhora que han revelat que han descobert pràctiques delictives per un total de 600 milions de dòlars.

Segons un comunicat dels serveis duaners del país, les activitats criminals inclouen el comerç il·legal de divises. Relata l'informe que els inversors van comprar un total de 1.700 milions de wons en monedes digitals, que van enviar a companyies a l'estranger a través de carteres virtuals, després es tornaven a transferir com monedes fiat, en una pràctica equivalent a les sortides de capitals no registrades. L'oficina de duanes ha afegit que continuaria monitoritzant l'ús de monedes digitals en casos com el comerç il·legal de divises o el rentat de diners.

FACEBOOK PROHIBEIX ELS ANUNCIS DE MONEDES DIGITALS I ICOS

La indústria de les monedes de xifrat ha rebut un altre cop aquesta matinada. Facebook, la major xarxa social del món ha actualitzat la seva política publicitària i ha anunciat que prohibeix els anuncis que fan servir "pràctiques promocionals enganyoses" que, segons la plataforma de Mark Zuckerberg, inclouen anuncis de moneda digital i emissions inicials de monedes (ICOS).

En un comunicat al blog de la xarxa social, s'afirma que hi ha "moltes empreses" que fan servir Facebook per anunciar productes financers, com opcions binàries, monedes digitals i ICOs, però ho fan "(no operant) de bona fe".

Per aquest motiu, la companyia farà que "sigui més difícil per als estafadors treure profit" d'una presència a la plataforma social en vetar aquests anuncis. Així mateix, Facebook també encoratja als usuaris a ajudar a controlar aquest tipus de publicitat que reporta a la comunitat qualsevol pràctica que infringeixi la nova regla.

Noticias relacionadas

contador