• La capitalització total de les digitals torna al mig bilió de dòlars
bitcoin bolsillo
PIXABAY

L'optimisme dels inversors al mercat de les monedes de xifrat és palpable. Els analistes aposten perquè el bitcoin segueixi amb la seva escalada durant les properes sessions després de marcar nous màxims al febrer, per sobre dels 11.500 dòlars, preus no vistos des del 29 de gener. I el conjunt dels actius digitals es beneficia d'un còctel de notícies positives que obren les portes de nou a les compres i eleven la seva capitalització per sobre del mig bilió de dòlars.

Des que va començar l'aguda correcció que va arrossegar el bitcoin i les 'altcoins' a mínims de gairebé dos mesos, el 6 de febrer, els tokens i monedes virtuals s'havien mantingut per sota d'aquesta marca, segons dades del comprador CoinMarketCap. La recuperació és palpable i la de Satoshi avança ja un 70% en dues setmanes, mentre és el litecoin que torna a disparar-se amb una pujada de doble dígit fins als 250 dòlars.

L’ethereum es manté estable durant les últimes 24 hores, sobre els 950 dòlars, igual que el bitcoin cash, que roman per sobre dels 1.500 dòlars. El ripple deixa una tímida pujada també fins als 1,25 dòlars.

Igual que el declivi va ser propiciat per un còctel de notícies negatives que van espantar els inversors, ara es 'gira la truita' i diverses notícies positives, unides a les condicions tècniques taquen de nou l'interès dels compradors. Diumenge, el bitcoin va superar la barrera dels 11.000 dòlars, nivell al qual va tornar aquest dilluns i sobre el qual s'ha mantingut des de llavors. Però el preu en el qual es fixen els experts és la resistència dels 10.000 dòlars, que s'ha superat amb fermesa, de manera que s'aposta ara que el següent objectiu siguin els 13.000 dòlars.

CALMA AL FRONT REGULADOR

Les compres, a més, s'han accelerat per una major claredat en els passos que emprendran les autoritats reguladores a Àsia i als EUA. En concret, el país presidit per Donald Trump no té previst publicar cap legislació sobre les monedes digitals en el futur pròxim. En declaracions a la 'CNBC' durant la Conferència de Seguretat de Munic, el coordinador de seguretat cibernètica de la Casa Blanca i assistent especial de Trump, Rob Royce, així ho va assegurar, deixant clara la postura del país malgrat la discussió sobre les possibles normes per als actius virtuals que es desenvolupa entre el Senat, i agències dels mercats com la Securities Exchange Comission (SEC) i la Commodity Futures Trading Comission (CFTC).

Les notícies sobre l’imminent legislació a Corea del Sud que contemplava, fins i tot, la prohibició de les operacions amb monedes de xifrat, també s'han relaxat. Per ara, el Govern del país presidit per Moon Jae-in perseguirà els comptes anònimes i batallarà contra el frau fiscal. Mesures similars a les quals es van aplicant a nivell global.

Com a resultat d'aquesta calma al front sud-coreà, s'ha incrementat de nou la demanda de divises criptogràfiques. Bona mostra de la renovada onada d'interès en el bitcoin i la resta d’'altcoins' és la compra per part d'un sol operador de 400 milions de dòlars en la 'reina de les digitals’. En definitiva, el FOMO (por a perdre l'oportunitat, abreujat en anglès), ha tornat a escampar entre els inversors.

Especialment, després que la popular showwoman nord-americà, Ellen DeGeneres, expliqués què és el bitcoin al seu programa,' The Ellen Show ', segons indica el ‘cripto-guru' Barry Silbert en un tuit: "El que mai hagués pensat que diria, el ral·li del bitcoin d'Ellen DeGeneres", va escriure a finals de la setmana passada al seu compte de Twitter.

Coinbase, la plataforma d'intercanvis amb major volum de transaccions ha anunciat que implementarà SegWit en unes poques setmanes

DE NOU EL SEGWIT

Les millores en la blockchain del SegWit i l'acceptació de l'anomenada xarxa Lightning també hi han jugat un paper rellevant. Els assajos amb aquest sistema de pagaments p2p són probablement la innovació tecnològica més important implementada en la part principal de la xarxa bitcoin, ja que agiliten les transaccions de diners i acosten la possibilitat d'usar bitcoins com a mètode de pagament.

D'altra banda, Coinbase, la plataforma d'intercanvis amb major volum de transaccions ha anunciat que implementarà el 'testimoni segregat' en unes poques setmanes, cosa que ajudarà a reduir el temps de transacció i tarifes per a l'enviament i recepció de bitcoins.

Aquesta notícia ha coincidit amb la informació publicada per 'CoinDesk' que durant els pròxims dies el SegWit aplicat en la xarxa principal de la moneda de Satoshi el passat mes d'agost llançarà una actualització del seu codi. Serà la versió 0.16 i comporta, entre altres coses, la introducció del 'testimoni segregat' en els moneders virtuals perquè els usuaris puguin crear adreces SegWit.

Noticias relacionadas

contador