• La Casa Blanca descarta que faci pública una regulació en monedes digitals en el futur proper
bitcoin-2007769 1280-300x210

Un rebot a l'alçada d'una aguda correcció. El ral·li que les monedes de xifrat van iniciar fa una setmana i mitja ha prosseguit aquest cap de setmana, amb una fita en el bitcoin per sobre dels 11.000 dòlars. Després d'una arrencada d'any durant la qual van protagonitzar una àmplia caiguda dels seus preus, durant el qual els principals actius virtuals es van deixar, de mitjana, un 50% -gairebé un 70% en el cas de la 'reina de les digitals’-, s'han prolongat els seus guanys durant les dues últimes jornades fins a prop del mig bilió de dòlars en l'acumulat dels més de 1.500 tokens i monedes existents.

Encara que a l'arrencada setmanal es veuen moderades correccions que superen l’1,5% en el cas del bitcoin cash, el panorama continua sent encoratjador. L’ethereum està a les portes dels 950 dòlars, el ripple se situa als 1,14 dòlars i el bitcoin cash supera els 1.500 bitllets verds. El litecoin modera el seu avanç fins als 215 dòlars.

Aquest optimisme generalitzat s'ha vist alimentat també per l'operació d'un sol 'trader' anònim que ha comprat bitcoins per valor de 400 milions de dòlars. Entre el 9 i el 12 de febrer, aquest inversor ha incrementat els seus bitcoins en més de 40.000, fins a posseir-ne 96.000 unitats. Com aquest milionari de bitcoins, són molts els que han aprofitat la "sana" correcció dels preus per tornar a les compres i donar forma a un rebot que ja és del 60% en la principal moneda virtual per capitalització de mercat.

Explica 'MarketWatch' que aquesta operació s'ha estès com la pólvora per les xarxes socials i els forums especialitzats en moneda digital i ha encoratjat als alcistes en el bitcoin que assenyalen que l'actiu de xifrat va dibuixar un sòl en el mínim de 6.000 dòlars del 6 de febrer.

ELS EUA, SENSE REGULACIÓ A LA VISTA

Les compres, a més, s'han accelerat per una major claredat en els passos que emprendran les autoritats reguladores a Àsia i als EUA. En concret, el país presidit per Donald Trump no té previst publicar cap legislació sobre les monedes digitals en el futur pròxim. En declaracions a la 'CNBC' durant la Conferència de Seguretat de Munic, el coordinador de seguretat cibernètica de la Casa Blanca i assistent especial de Trump, Rob Royce, així ho ha assegurat, deixant clara la postura del país malgrat la discussió sobre les possibles normes per als actius virtuals que es desenvolupa entre el Senat, i agències dels mercats com la Securities Exchange Comission (SEC) i la Commodity Futures Trading Comission (CFTC).

"Encara estem estudiant i comprenent quines són les bones idees i les males idees en aquest espai. Per tant, no crec que estigui a prop" una normativa específica, ha explicat Joyce a la cadena.

Fent-se ressò dels comentaris anteriors del secretari del Tresor dels Estats Units, Steve Mnuchin, Joyce ha assenyalat que la seva preocupació més immediata és l'ús del bitcoin per part de criminals. I igual que Mnuchin ha posat l'accent en la irreversibilitat de les transaccions de bitcoin i el seu anonimat, que ha qualificat de "preocupants".

"Estem preocupats. Hi ha beneficis en el concepte de bitcoins: efectiu digital, monedes digitals", ha argumentat, "però al mateix temps, si ens fixem en la forma com funciona aquesta moneda després que es produeix un acte delictiu, no pot retrocedir el rellotge i recuperar aquesta moneda", ha comentat.

Noticias relacionadas

contador