• L'ether i el litecoin també arriben a noves marques inèdites
  • L'impulsor del recent ral·li ha estat el 'Black Friday' i la festivitat d'Acció de Gràcies, segons experts
bitcoin portada

El estratosfèric ral·li del bitcoin no s'esgota. Després de batre una marca després d'una altra i sobrepassar amb comoditat les previsions dels analistes de Goldman Sachs o d’FXTM que fixaven com a meta de l'actiu digital els 8.000 dòlars, la reina de les monedes digitals es prepara per al seu assalt als 10.000 dòlars, la següent barrera a superar abans de finals d'any, segons els experts.

La reina de les monedes digitals ha superat els 9.000 dòlars aquest cap de setmana per deixar un rècord històric als 9.650 dòlars durant la passada matinada, segons l'índex de CoinDesk. Amb aquesta recent pujada, acumula una apreciació d'un 860% el 2017. L'auge ha elevat la capitalització total d'aquest florent mercat per sobre dels 300.000 milions de dòlars, per primera vegada en la seva història, fins a una fita als 305.000 milions de dòlars. Amb el bitcoin acaparant més del 50% del valor total de les monedes digitals: més de 160.000 milions de dòlars, segons dades de CoinMarketCap.

L'actiu digital ha fet pujar altres tokens virtuals, tots amb pujades superiors al 5%, com Ethereum, que també escriu una nova marca als registres històrics de la segona divisa virtual als 485 dòlars. El bitcoin cash, la tercera de la llista, s'ha disparat més del 7%, fins a 1.705 dòlars i el bitcoin gold, que ocupa la cinquena posició al mercat puja més d'un 8,5% i depassa els 380 dòlars. El litecoin també deixa un registre de rècord i supera els 91 dòlars.

L'impulsor del recent ral·li ha estat el 'Black Friday' i la festivitat d'Acció de Gràcies, segons experts

LES CAUSES

El més recent envit del ral·li durant el qual el bitcoin s'ha vist immers té el seu origen en el comerç minorista, per les vendes del 'Black Friday' i per la festivitat d'Acció de Gràcies, segons informa la 'CNBC'. La major plataforma d'intercanvi de monedes digitals nord-americà, Coinbase, ha afegit unes 100.000 comptes entre dimecres i divendres, just al voltant de les vacances de dijous amb motiu de la festivitat, fins a un total de 13.1 milions.

No obstant això, analistes com James Huges, d’Axitrader, destaquen que, "és difícil trobar motius que realment justifiquin i expliquin l’auge del bitcoin". "No obstant això, amb uns guanys tan abruptes cal estar realment atents a la reculada, que serà igualment agut", avisa l'analista.

No obstant això, el ral·li al qual està immers l'actiu digital té el seu origen en el creixent moviment que s'ha registrat al mercat de productes derivats. Els dos principals proveïdors d'aquest tipus de contractes als EUA, el Chicago Mercantile Exchange (CME) i el Chicago Board Options Exchange (CBOE), estan ultimant els requisits reguladors dels contractes de futurs que planegen llançar durant la primera quinzena de desembre.

Però no seran els primers. Divendres passat, el banc suís Vontobel va prendre la iniciativa per facilitar als grans inversors institucionals parapet a l'operativa amb el bitcoin. El principal mercat de valors suís, Six group, compta, des del 17 de novembre, amb dos contractes de futurs mini sobre la reina de les monedes digitals i ha avançat a Wall Street a ser els primers que permetin les apostes baixistes sobre la moneda virtual.

Gairebé al mateix temps, el proveïdor de solucions d'inversió Leonteq Securities AG va anunciar el també esperat llançament del seu producte de futurs sobre la major moneda monedes digitals en capitalització de mercat, que té un venciment de dos mesos. El producte també s'inclourà al mercat suís.

La plataforma especialitzada en negociació i compensació LedgerX ha anunciat que, des del 18 de novembre, es poden comprar opcions a la moneda digital per valor de 2.250,25 dòlars. El contracte expira el 28 de desembre de 2018 i cotitza a 10.000 dòlars per cada bitcoin, la qual cosa suposa una prima d'un 25% des dels preus actuals.

El llançament d'aquest producte s'ha percebut com un senyal de confiança que l'actiu arribarà aquest preu, ja que l'inversor només guanya diners si aconsegueix superar els 10.000 al venciment del contracte. Aquestes opcions de futurs a llarg termini s'han vist a la indústria com un signe de maduresa molt necessari, i en part podrien ajudar a aplanar el camí perquè el diner institucional es decideixi d'una vegada a fer el pas al volàtil mercat de les monedes digitals.

Noticias relacionadas

contador