• La decisió dels reguladors del gegant asiàtic podria marcar el pas per a altres potències, com Rússia
bitcoin-chinois

El bitcoin ha tornat a fer-ho. La reina de les criptodivises ha fet pols el seu anterior rècord del 2 de setembre i s'ha disparat més enllà dels 5.200 dòlars, segons l'índex de CoinDesk. Després de diversos dies consolidant la seva figura tècnica entre els 4.500 i els 4.800 dòlars, l'anomenat ‘or 2.0’ ha rebut impuls dels rumors sobre que la Xina podria fer marxa enrere en la prohibició de les plataformes d'intercanvi de monedes criptogràfiques.

Les informacions aparegudes els últims dies suggereixen que la segona potència mundial podria reprendre l'activitat en aquest mercat. Un informe de Cryptocoinnews.com, citant a la companyia de notícies estatal xinesa Xinhua, ha assenyalat que la Xina tornarà a permetre el comerç amb actius digitals, però amb noves mesures legals. Entre aquest corpus legal es podrien incloure regulacions de llicències més restrictives i mesures contra el rentat de diners que seran implementades per les cases d'intercanvi.

Segons Jameel Ahmad, analista de FXTM, hi ha altres factors en joc. És "possible que la recent notícia que Goldman Sachs està interessat a obrir una taula de negociació amb el bitcoin i l'actual crisi política a Espanya, podrien estar augmentant la demanda dels comerciants en aquesta moneda digital", assenyala l'expert.

El passat 15 de setembre, el bitcoin va caure per sota dels 3.000 dòlars i va arribar a desplomar-se un 17%, quan va transcendir la notícia que les autoritats financeres de Pequín van obligar a les cases de canvi a abaixar la persiana de les seves activitats al país, Altres divises com l'ether van sofrir caigudes de més d'un 20%. L'auge d'aquest dijous aconsegueix el 8% en el 'or 2.0' i és d'al voltant del 2% en l'ether. En el seu conjunt, segons CoinMarketCap, la capitalització del mercat de les més d'1.100 criptodivises existents supera els 162.000 milions de dòlars, lluny encara del rècord d'inicis de setembre prop dels 180.000 milions de dòlars.

Noticias relacionadas

contador