• Considera que les accions espanyoles superaran al mercat europeu en els propers mesos
  • Subratllen que els bancs espanyols "se situen com el sector bancari més barat entre els sis principals mercats europeus"
cataluna bolsa mercados

Deutsche Bank ha situat la seva recomanació sobre la renda variable espanyola en sobreponderar. En opinió de Wolf von Rotberg, expert de l'entitat alemanya, "un esvaïment dels riscos fa que els preus semblin atractius". Per aquest motiu eleven el seu consell, que anteriorment se situava en infraponderar.

  • 11.074,60
  • -0,33%

Von Rotberg explica que el mercat espanyol ha tingut un rendiment inferior al 6% des de principis d'agost pressionat, en gran part, pel referèndum de la independència de Catalunya. "Creiem que la decisió del Govern català de no declarar immediatament la independència i buscar negociacions redueix el risc d'una ruptura espanyola", assenyala l'expert.

En opinió de Deutsche Bank, per aquest motiu, les accions espanyoles superaran al mercat europeu en els mesos vinents. "Aquesta conclusió es recolza en el fet que: a) el nostre model de rendiment relatiu de les accions espanyoles, basat als bancs europeus i les dades de PMI compost de la zona euro, se situa entorn del 7%, per sobre dels nivells actuals; b) l'acompliment relatiu d'Espanya s'ha dissociat de la seva estreta correlació amb els rendiments del Bund, la qual cosa és consistent amb un potencial del 5%; c) les valoracions d'Espanya ara es mostren atractives dins de les nostres valoracions de països", afegeixen des de Deutsche Bank.

ELS BANCS

Des del banc germà precisen que continuen infraponderats als bancs europeus. No obstant això, observen que els bancs espanyols "se situen com el sector bancari més barat entre els sis principals mercats europeus". "Financem la nostra millora en renda variable espanyola reduint el nostre excés de pes en les accions alemanyes, que va superar el 3% a l'agost, així com incrementant les nostres infraponderacions en renda variable francesa", expliquen.

Quant a la comparativa entre Espanya i Itàlia, Wolf von Rotberg explica que Espanya ho ha fet pitjor que Itàlia en els últims mesos però que esperen que la superi en els mesos vinents degut, entre altres motius, al fet que les previsions de creixement de Deutsche Bank impliquen un descens significatiu per a les accions italianes a principis del segon trimestre de 2018. A més, "mentre que les preocupacions polítiques se centren actualment a Espanya, això podria canviar a mesura que s'acosta la data de les eleccions d'Itàlia en el primer trimestre de 2018".

Noticias relacionadas

contador