bce-draghi-septembre-2018

El Banc Central Europeu (BCE) ha mantingut els tipus d'interès sense canvis, al 0%, aquest mes d'octubre tal com s'esperava. Els tipus de dipòsit segueixen també invariables, al -0,4%.

El Consell de Govern del BCE ha assenyalat, al comunicat de la decisió, que espera que els tipus d'interès oficials "es mantinguin als seus nivells actuals almenys durant l'estiu de 2019 i, en qualsevol cas, durant el temps necessari per garantir una convergència sostinguda de la inflació a nivells inferiors, encara que pròxims, al 2% a mitjà termini".

Pel que fa a les mesures de política monetària no convencionals, el Consell de Govern ha recordat que "seguirà realitzant compres netes en el marc del programa d'adquisició d'actius (APP) al ritme mensual actual de 15.000 milions d'euros fins a finals de desembre de 2018. L'expansió quantitativa s'ha reduït aquest mes d'octubre, des del 30.000 milions d'euros mensuals que es van adquirir fins a finals de setembre.

L'organisme també ha mantingut invariable la seva posició per la qual preveu que, en funció de les dades que confirmin les perspectives d'inflació a mitjà termini, les compres netes finalitzaran el 31 de desembre".

"El Consell de Govern té la intenció de reinvertir els principals pagaments dels valors amb venciment adquirits en el marc del PPA durant un període de temps prolongat després de la finalització de les compres d'actius nets i, en qualsevol cas, durant el temps que sigui necessari per mantenir unes condicions de liquiditat favorables i un ampli grau de relaxació monetària", afegeix al comunicat.

LES DADES SÓN MÉS FEBLES

Després de conèixer aquesta decisió, el president del BCE, Mario Draghi, ha afirmat en roda de premsa que les dades macroeconòmiques de l'Eurozona són "una mica més febles del que s'esperava". No obstant això, segueixen sent en general coherents amb una expansió generalitzada en curs de l'economia de la zona de l'euro i un augment gradual de les pressions inflacionistes, ha defensat.

Així, el president del Banc Central Europeu ha afirmat que espera que la inflació subjacent remunti cap a finals d'aquest any. "Les nostres mesures de política monetària segueixen recolzant la demanda interna, el consum privat es veu afavorit pel creixement continu de l'ocupació i l'augment dels salaris", ha declarat.

Noticias relacionadas

contador