broker75112
11.154,60
  • 170,90
  • 1,56%

Canvi de rumb en l'IBEX 35. El selectiu ha pujat un 1,24% i ha trencat la seva ratxa de tres jornades consecutives en vermell, tot i que s'ha quedat a un pas dels 8.800 punts (8.785). L'IBEX ha fet el contrari que durant les jornades anteriors, ja que ha començat amb caigudes, però s'ha donat ràpidament la volta. El BCE i els resultats empresarials han marcat la sessió.

Una altra jornada més cal parlar de DIA. Avui han tocat pujades i les accions de la cadena de supermercats han pujat un 12% fins als 0,77 euros. Els baixistes, que ja han obtingut beneficis per les grans caigudes de DIA, tanquen posicions, cosa que fa que el valor es dispari. Norges Bank ha liquidat la seva posició en el capital de la companyia i Capital Fund n’ha reduït posicions el 0,85%.

Meliá Hotels, que ha pujat un 3,15%, l'ha acompanyat en la part alta de la taula. També ho ha fet IAG, amb una pujada del 3%. El hòlding aeri presenta demà els seus resultats i avui ha informat d'un dividend. A més, ha xifrat en 244.000 persones els afectat pel hacking de British Airways.

Aquest dijous també han tancat en verd els cinc pesos pesants de l'IBEX, a excepció de Repsol. BBVA i Banc Santander han tancat amb pujades del 2,8% i del 2,2%, respectivament. Per la seva banda, Inditex ha pujat un 1,14%, Iberdrola s'ha revalorat un 0,79% i Telefónica, un 1%.

Mediaset ha estat el fanalet vermell de la sessió amb una caiguda del 2%, afectat pel mal comportament d’Atresmedia que ha presentat els seus comptes fins al setembre. La companyia va obtenir un benefici net de 86 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'any, xifra un 16,8% inferior a la del mateix període de 2017, quan la companyia va guanyar 103.400.000 d'euros. La manca d'inversió publicitària és el que ha passat factura a la companyia de televisió, que ha caigut més d'un 10%.

Repsol, que ha caigut un 1,44%, ha estat el segon valor amb pitjor comportament i ha estat acompanyat per Grifols, que s'ha deixat un 0,9%. Banc Sabadell ha estat l'únic banc que ha tancat en vermell, amb una caiguda del 0,72%, la qual cosa fa que s'acosti encara més als seus mínims històrics.

D'altra banda, Bankinter ha pujat un 0,11% després de presentar els seus resultats. L'entitat ha guanyat 403.600.000 d'euros, xifra que suposa un increment del 7,3%. No obstant això, la seva consellera delegada, Maria Dolores Dancausa, ha assenyalat que Bankinter assumirà un cost de l'1% de cada nova hipoteca si el Suprem confirma la sentència, que no se sabrà fins al 5 de novembre.

ALTRES MERCATS

La resta de borses europees han tancat amb pujades. El CAC 40 de França ha pujat un 1,61%; el DAX 30 alemany, un 1,08%; l'FTSE 100 de Londres, un 0,55%. Rebots a part, el panorama borsari continua molt ombrívol. L'octubre és, tradicionalment, el mes del sòl en la renda variable, però sembla que aquest no acaba d'arribar. Hi ha moltes incerteses geopolítiques que pressionen la renda variable, i així és molt complicat pujar. A Europa, Itàlia segueix sent el gran problema.

Però els inversors han estat atents al Vell Continent a la reunió del Banc Central Europeu (BCE). La cita mensual ha arribat aquest octubre enmig de la crisi pressupostària italiana. El supervisor monetari ha confirmat que es manté fidel als plans de l'entitat i ha ratificat la fi dels estímuls quantitatius el desembre.

A més del BCE, durant la jornada s'han publicat altres dades macro rellevants, com l'IFO d'octubre a Alemanya -queda a 102,8 enfront de 103,1 esperat i 103,7 anterior- o la desocupació a Espanya, que va baixar en 164.100 persones l'estiu.

Mentrestant, Wall Street cotitza amb pujades importants després que dimecres tanqués amb fortes caigudes. L'euro continua la seva caiguda enfront del dòlar i es canvia per 1,1372 'bitllets verds'. Mentrestant el petroli puja un 0,4%, cosa que fa que el Brent apunti els 77 dòlars i el West Texas cotitzi al 67 dòlars.

ANÀLISI TÈCNICA

"El més interessant de la sessió d'aquest dijous és que hem estat capaços de pujar, amb certa alegria, després del dimecres negre de Wall Street", assenyala José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía. Cosa que vol dir que el mercat ja no està per la labor de donar continuïtat a les caigudes així com així, o almenys no sense un rebot de certa entitat. "Si després, amb el temps, aquest rebot acaba sent una mica més que això només el temps ho dirà", comenta l'analista.

D'antuvi, BBVA recupera el suport perdut aquest dimecres dels cinc euros i Santander sembla rebotar, al cèntim, des del nivell d'ajust/retrocés del 61,8% de tota la pujada des dels mínims del Brexit. Cosa que unit al fet que Inditex està recuperant una mica de to muscular (presenta divergències alcistes des de suport) i que Telefónica aconsegueix mantenir el tipus durant les últimes setmanes ens genera una sensació: que molts dels 'blue chips' no semblen voler corregir més. I dic més, anem a veure el tancament d'aquest divendres en l'IBEX, ja que si fos capaç de tancar en verd, i quan més amunt millor que millor, ens deixaria una interessant espelma setmanal des de les potencial zones de suport, com pot ser la confirmació d'haver-hi un tercer punt de suport a la recta suport que uneix els mínims creixents de 2012 i de 2016 i que més o menys passaria pels mínims d'aquesta setmana. "No llancem les campanes al vol i anem a veure què ens espera al tancament de l’espelma setmanal demà", conclou l'analista.

Noticias relacionadas

contador