ep el gobernador del banco de espana pablo hernandez de cos durante la clausura del acto central dia
EUROPA PRESS

El Banc d'Espanya (BdE) ha començat a demanar als bancs que informin sobre les relacions comercials amb els proveïdors de serveis de criptografia i la seva exposició al criptoespai. Segons informa Cinco Días, el regulador ha sol·licitat a les entitats financeres espanyoles que detallin els seus plans en aquest sector fins al 2024.

El BdE ha sol·licitat que els bancs incloguin informació sobre les relacions amb els proveïdors de serveis de 'criptos', les participacions en empreses d'aquesta indústria i l'exposició al mercat de les criptomomedes en general. També ha demanat als bancs que indiquin si tenen previst emetre tokens o prestar serveis de custòdia, negociació o pagament de 'criptos', i que descriguin qualsevol iniciativa per comercialitzar productes o oferir serveis als clients a través d'una plataforma digital durant els propers tres anys.

Explica el mitjà que l'objectiu de la petició de dades és conèixer “l'impacte que pot tenir el procés de digitalització i innovació financera en curs”. La sol·licitud d'informació es produeix en un moment en què l'interès d'Espanya per les criptomonedes augmenta, amb múltiples institucions que llancen iniciatives o les contemplen per fer front a la demanda.

La setmana passada, el Banc d'Espanya va emetre instruccions sobre com les institucions es poden registrar per oferir serveis relacionats amb les criptomonedes al país. Recentment, ha transcendit qu Banco Santander començarà a comercialitzar criptomonedes que oferirà a través de fons d'inversió cotitzats.

Segueixen els passos de BBVA Suïssa, que tal com informava Bolsamanía el 18 de juny passat, llançava un servei de compravenda de bitcoins per als seus clients de banca privada. A més, la filial de l'entitat actua des de llavors com a custodi de criptodivises.

Noticias relacionadas

contador