ep archivo   bitcoin 20210609102712
UNIVERSIDAD DE HAWAI EN MANOA - Archivo

Després de sis mesos de proves amb un grup seleccionat d'usuaris, BBVA Suïssa posa a disposició de tots els seus clients de banca privada el seu primer servei de compra-venda i custòdia de criptoactius.

  • 10,69€
  • 0,28%

El nou servei està disponible només a Suïssa i començarà a funcionar a partir del proper 21 de juny per als seus clients de banca privada interessats en la inversió d'actius digitals, segons ha informat mitjançant un comunicat. De moment, l'oferta de BBVA Suïssa preveu els serveis de compravenda de bitcoin i la seva custòdia, amb l'objectiu d'ampliar-lo a altres monedes digitals. L'entitat no oferirà assessoria en aquest tipus d'inversions.

"Aquest desplegament gradual ha permès a BBVA Suïssa posar a prova l'operativa del servei, reforçar la seguretat i, sobretot, detectar que hi ha un gran apetit dels inversors pels criptoactius o actius digitals com una forma de diversificar les seves carteres, tot i la seva volatilitat i alt risc", explica Alfonso Gómez, CEO de BBVA Suïssa.

Un dels atractius més importants de l'oferta de BBVA Suïssa és que el sistema per a la gestió de bitcoins està totalment integrat a la seva 'app', on es pot veure la seva evolució al costat de la de la resta d'actius, fons o inversions dels clients. Aquest servei suposa així una oferta nova, ja que permet invertir i combinar els actius financers tradicionals i els digitals en una mateixa cartera d'inversió. Aquesta integració aporta un gran avantatge pel que fa a la senzillesa a l'hora d'operar, comprovar els estats de compte, declaracions d'impostos, etc.

A través d'un 'wallet' digital personalitzat per a cada client es pot convertir bitcoins a euros o una altra moneda en curs, i viceversa, de manera automàtica, sense retards i evitant els moments de falta de liquiditat que afecten altres moneders digitals o 'bròkers' independents. Això és possible gràcies al fet que BBVA opera amb diverses fonts per convertir les criptodivises, cosa que li permet assegurar la possibilitat d'invertir les 24 hores del dia, gestionar ordres de qualsevol mida i tramitar múltiples ordres al mateix temps. A més, BBVA ofereix els màxims estàndards de seguretat disponibles al mercat.

"Estem portant la qualitat del servei bancari a l'incipient món dels criptoactius", recalca Gómez, que assegura que aquest és només un primer pas en un món que pensa que tindrà un gran impacte en tots els serveis financers. "Amb aquesta innovadora oferta, BBVA es posiciona com a entitat referent en l'adopció de la tecnologia de cadena de blocs. Al llarg dels propers mesos, continuarem millorant i ampliant l'oferta d'actius digitals", afegeix.

De moment, BBVA limita aquest nou servei de monedes digitals a Suïssa per comptar amb un ecosistema on hi ha una regulació clara i una gran adopció d'aquests actius digitals. La seva extensió a nous països o un altre tipus de clients dependrà de si els mercats compleixen les condicions adequades pel que fa a maduresa, demanda i regulació.

BBVA està present a Suïssa, a través d'una franquícia 100% de Grup, dedicada a serveis internacionals de Banca Privada.

Noticias relacionadas

contador