ep archivo   bandera de japon
EUROPA PRESS - Archivo
37.438,61
  • 370,26
  • 1,00%

El Banc del Japó ha mantingut la seva política monetària sense canvis aquest dimarts, al mateix temps que ha elevat la seva previsió de creixement per a 2021 fins al 4%, des del 3,9%, tot i la preocupació per una doble recessió com a conseqüència de les noves restriccions imposades per l'augment dels casos de coronavirus en algunes zones de país. Al costat d'això, l'organisme ha revisat a la baixa la seva previsió d'inflació subjacent per a l'any fiscal 2021 fins al 0,1% des del 0,5% previst al gener.

La reunió del Banc del Japó ha estat la cita més rellevant d'aquest dimarts als mercats d'Àsia Pacífic. A l'àmbit corporatiu, destaquen els resultats d'HSBC, que ha informat que el seu benefici abans d'impostos va augmentar un 79% al primer trimestre, fins als 5.800 milions de dòlars, per sobre de les expectatives dels analistes, que el situaven als 3.340 milions de dòlars. Les accions d'HSBC a Hong Kong han pujat moderadament.

Per la seva banda, els títols de Meituan, que cotitzen també a Hong Kong, s'han revalorat un 2,5% tot i que l'Administració Estatal de Regulació del Mercat de la Xina va anunciar aquest dilluns que el gegant tecnològic xinès està sent investigat per presumptes pràctiques monopolístiques.

Amb tot, les borses d'Àsia Pacífic han viscut avui una sessió de signe mixt i moviments continguts. El Nikkei ha cedit mig punt percentual i el Topix ha perdut un 0,44%. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha caigut un 0,04%. Les accions de la Xina continental han baixat, amb el Xangai cedint un lleu 0,02%, mentre que el Shenzhen ha baixat un 0,6%. El Kospi sud-coreà s'ha deixat un 0,32%. Les accions australianes han baixat; l'S&P/ASX 200 ha caigut un 0,33%.

A la zona continua la preocupació per la pandèmia. Diverses regions, entre elles Tòquio i Osaka, van ser declarades recentment en estat d'emergència per frenar la propagació d'infeccions per coronavirus. Així mateix, al focus es troba la tragèdia que està vivint l'Índia, encara que el seu índex principal (Nifty 50) ha avançat un 0,44% avui. El país segueix lluitant amb una segona onada de Covid que està portant el seu sistema sanitari a la vora de l'abisme. Els EUA i Europa han anunciat ajudes.

Noticias relacionadas

contador