la-bank-of-england-vote-le-statu-quo-mais-pas-a-l-unanimite

El Comitè de Política Monetària (MPC) del Banc d'Anglaterra ha decidit per unanimitat deixar el tipus d'interès de referència sense canvis al 0,10%, després de la reunió de política monetària d'agost, i ha mantingut el programa de compra d'actius en 895.000 milions de lliures esterlines, tal com esperava el mercat.

Els vuit membres del Comitè de Política Monetària (MPC per les sigles en anglès), han votat a favor de mantenir els tipus sense canvis, tot i les dissensions mostrades per alguns membres com el vicegovernador Dave Ramsden.

Sobre l'elevada inflació, que l'organisme preveu que arribi al 3% a finals d'any, l'organisme ha dit que "l'expectativa central del comitè és que les actuals i elevades pressions de costos globals i domèstics seran transitòries". "Tot i això, es preveu que l'economia experimenti un període d'inflació per sobre de l'objectiu més pronunciat a curt termini de la qual cosa s'esperava a l'informe de maig", ha agregat.

Així mateix, el banc central projecta que "l'economia tindrà un marge d'excés de demanda durant un període". "A mitjà termini, condicionat per la senda de mercat dels tipus d'interès, es preveu que la inflació torni a acostar-se a l'objectiu del 2%", afegeix el comunicat de l'organisme britànic.

Sobre el mercat de treball, subratlla 'la vella dama del carrer Threadneedle' que "el nombre de llocs de treball a temps complet i parcial ha seguit disminuint a mesura que la demanda s'ha recuperat, però es va mantenir al voltant dels 2 milions a finals de juny". Posa l'accent el Banc d'Anglaterra en què "sembla que hi ha hagut dificultats per adequar els llocs de treball disponibles als treballadors".

"En general, el Comitè de Política Monetària considera que la capacitat sobrant s'ha erosionat durant els últims dos trimestres, ja que la demanda ha superat el creixement de l'oferta efectiva", afegeix el document. "Es considera probable que les friccions al mercat laboral es dissipin durant el període de previsió, impulsant el creixement de la capacitat d'oferta ineficaç".

La lliura, que cotitzava per sota dels 1,39 dòlars, ha remuntat tímidament després del comunicat per sobre d'aquest preu.

Noticias relacionadas

contador