ep andrew bailey gobernador del banco de inglaterra
FCA - Archivo

La jornada de dijous té com a protagonista la decisió de política monetària del Banc d'Anglaterra i la publicació de les perspectives econòmiques de l'entitat, en un context de dissensió entre els membres del Comitè de Política Monetària del banc central sobre les bondats del programa de compres de bons.

Els mercats també buscaran pistes sobre la seqüència de l'estratègia de normalització de 'la vella dama del carrer Threadneedle', que encara no decideix si començar per la reducció de les compres d'actius o per l'increment dels tipus d'interès. Previ a aquesta decisió, "els operadors de la lliura podrien mantenir-se neutrals respecte a la direcció de la divisa, que probablement seguirà la dinàmica més general del mercat respecte al dòlar", indiquen els experts de Monex Europe.

La moneda espera el conclave bancari per sota de 1,39 dòlars, molt lluny dels màxims de finals de maig i inicis de juny al voltant dels 1,42 dòlars.

Fins fa poc, els responsables de les polítiques de 'la vella dama', no havien mostrat divergències sobre les decisions. Per això sorprèn que "dos responsables de la política del Banc d'Anglaterra hagin trencat files durant les últimes setmanes per qüestionar els mèrits de la política actual, articulant la perspectiva que el programa de compra d'actius podria haver ser frenat", assenyala Michael Hewson, analista de CMC markets.

"Potser no ens hauria de sorprendre massa que el vicegovernador Dave Ramsden fos el primer a trencar files, a causa de la seva resistència als tipus negatius fa menys d'un any", prossegueix l'expert. "Els seus comentaris sobre la conveniència de considerar la reducció d'algunes mesures d'estímul van ser notables en reconèixer que el programa de vacunes ha canviat potencialment el joc quan es tracta de lluitar amb el virus", afegeix.

Per tant, espera l'expert que la reunió d'avui ofereixi noves pistes, igualment, amb la inflació disparada i la projecció que repunta el 3% a finals d'aquest any, la paciència dels banquers centrals serà posada a prova.

Noticias relacionadas

contador