coronavirus-trump-menace-d-interdire-les-deplacements-des-new-yorkais

L'informe d'ús de la consultora ADP, avantsala de la dada d'ocupació dels EUA que es publica aquest divendres, ha mostrat la destrucció de 20,2 milions d'ocupacions al sector privat, menys dels 22 milions anticipats. Malgrat tot, aquesta xifra se situa com la pitjor de tota la història des que s'elabora l'informe.

L'anterior rècord negatiu el trobem al febrer de 2009, amb 834.665 ocupacions mensuals destruïdes a causa de la crisi financera mundial.

"La destrucció d'ocupació a aquesta escala no té precedents", reconeixen els experts del ADP. "El nombre total de llocs de feina perduts a l'abril és més del doble de tots els destruïts durant la Gran Recessió", afegeixen.

I la situació real pot ser encara pitjor. Els analistes recorden que l'ADP ha pres com a mostra la setmana del 12 d'abril i apunten al fet que les peticions de desocupació setmanals han superat ja els 30 milions en només sis setmanes. La xifra d'abril arriba després de la destrucció de 149.000 ocupacions registrada el mes de març passat.

Com anticipen aquests analistes, les pèrdues d'ocupació han estat majors al sector serveis, amb bars i restaurants tancats i barrats pel confinament del país. Per a la dada d'ocupació oficial que es publica aquest divendres, es preveu una destrucció de 21,5 milions d'ocupacions i una pujada de la taxa d'atur fins al 16% des del 4,4%.

Noticias relacionadas

contador