ep coronavirus- xi jinping insta a una mayor cooperacion internacional en todos los frentes para
XINHUA

El Govern dels Estats Units ha imposat restriccions a les exportacions al fabricant de xips de silici més gran de la Xina després de concloure que existeix un "risc inacceptable" que l'equip que se li subministra pugui ser utilitzat amb finalitats militars.

Els proveïdors d'uns certs equips a l'empresa Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC) a partir d'ara hauran de sol·licitar llicències d'exportació individuals, segons una carta del Departament de Comerç amb data del divendres i vista per Reuters.

SMIC es converteix en la segona gran empresa tecnològica xinesa a enfrontar-se a les traves comercials dels EUA després del gegant de les telecomunicacions Huawei Technologies, l'accés de les quals als xips d'alta gamma ha estat restringit per la seva incorporació a aquesta llista d'entitats.

El Pentàgon va dir a principis d'aquest mes que estava sospesant la inclusió de SMIC a la llista negra, que les autoritats estatunidenques han identificat com una amenaça a causa d'una suposada "fusió" de tecnologies civils i militars.

SMIC va dir que no ha rebut cap notificació oficial de les restriccions i va afegir que no té cap vincle amb l'exèrcit xinès.

"SMIC reitera que fabrica semiconductors i proporciona serveis únicament per a usuaris i usos finals civils i comercials", va afirmar.

El Departament de Comerç es va negar el dissabte a fer comentaris específics sobre SMIC, però va indicar que la seva Oficina d'Indústria i Seguretat està "constantment monitorant i avaluant qualsevol amenaça potencial a la seguretat nacional i els interessos de la política exterior dels EUA".

Noticias relacionadas

contador