brexit-grande-bretagne

L'oficina de la primera ministra britànica, Theresa May, ha assegurat que organitzar un segon referèndum sobre la continuïtat del Regne Unit a la Unió Europea trigaria al voltant d'un any, cosa que implicaria paralitzar l'actual procés de ruptura, que té com a data de venciment el 29 de març.

Les crides per a un segon referèndum han augmentat després de l'aclaparador rebuig de la Cambra dels Comuns al Tractat de Retirada pactat pel Govern de May. No obstant això, fonts de Downing Street han defensat aquest dijous en una trobada amb periodistes que no és un procés senzill.

En aquest sentit, han assegurat que la reedició de la consulta de juny de 2016 trigaria un any des del principi fins al final del procés, segons informen mitjans com Daily Telegraph o The Guardian. També s'hauria exposat aquestes mateixes conclusions davant els diputats de la Cambra dels Comuns, en un aparent intent per demostrar la dificultat del procés.

May ha rebutjat en reiterades ocasions l'opció de la segona consulta, en la mesura que considera que la comesa ara passa per complir amb el mandat sorgit del referèndum de 2016. Tampoc es planteja paralitzar el procés de ruptura, de manera que per ara el Regne Unit es dirigeix ​​cap a una ruptura sense xarxa el proper 29 de març.

Una enquesta de YouGov publicada aquest dijous conclou que un 56% dels votants recolzarien que el Regne Unit seguís dins el bloc comunitari si es repetís el referèndum, enfront del 44% que apostaria per la ruptura, informa l'agència de notícies Reuters.

Es tracta de la major distància des que YouGov elabora aquest tipus d'anàlisi i, en qualsevol cas, implica un canvi en relació als resultats de la consulta de 2016, quan hi va haver un 51,9% de britànics a favor del divorci amb la Unió Europea.

Noticias relacionadas

contador