Dinamarca s'enfronta a un dèficit pressupostari del 6,5% del Producte Interior Brut (PIB) enguany, en l'escenari més optimista elaborat pel Consell Econòmic del país. En aquest escenari, l'economia danesa cauria un 3,5% el 2020, sempre que l'activitat normal es recuperi ràpidament, segons avisen aquest dilluns en un comunicat.

En canvi, en un escenari pessimista, en què una segona onada de contagis porta a un nou tancament durant l'any, el PIB es contrauria prop d'un 5,5%, la qual cosa causaria un dèficit públic del 9%, segons la informació recollida per Bloomberg.

Fins ara, el Govern de Dinamarca s'ha compromès a gastar al voltant de 280.000 milions de corones en paquets d'ajuda a mesura que el país s'endinsa en la seva quarta setmana de tancament per frenar la propagació del virus.

No obstant això, la primera ministra danesa, Mette Frederiksen, pot anunciar aquest mateix dilluns una reculada parcial del tancament. Tot i així, va deixar en clar que qualsevol lleu augment en el nombre de casos seria seguit per un retorn instantani a les restriccions estrictes.

Noticias relacionadas

contador