jamie-dimon

JP Morgan Chase ha estat "acumulant" efectiu en lloc de utilitzar-lo per comprar bons del Tresor o altres inversions a causa de la possibilitat que una major inflació obligui la Reserva Federal (Fed) a augmentar els tipus d'interès, va explicar aquest dilluns Jamie Dimon, CEO del banc, durant una conferència recollida per CNBC. El major banc dels Estats Units per actius s'havia posicionat per beneficiar-se de la pujada dels tipus d'interès, cosa que li permetrà comprar actius de major rendiment, va afegir.

"Tenim molt efectiu i capacitat i serem molt pacients, perquè crec que hi ha moltes possibilitats que la inflació sigui més que transitòria", va afirmar Dimon.

"Si mireu el nostre balanç, tenim 500.000 milions de dòlars en efectiu; en realitat hem estat emmagatzemant més i més efectiu a l'espera d'oportunitats per invertir en tipus més alts", va apuntar. "Sí, espero veure tipus més alts i més inflació, i estem preparats per a això", ha remarcat.

Dimon es va endinsar en l'actual debat sobre si la major inflació és el resultat d'aspectes temporals producte de la reobertura econòmica, com l'escassetat de matèries primeres o els problemes de la cadena de subministrament, o si podria ser més duradora. Els funcionaris de la Fed han qualificat l'actual repunt de la inflació de transitori, és a dir, temporal i de curta durada. No obstant això, cada vegada hi ha més veus, entre les quals es troben economistes del Deutsche Bank i hedge funds multimilionaris, que adverteixen de les conseqüències en cas que la Fed ignori la inflació.

El conseller delegat de Morgan Stanley, James Gorman, va dir també aquest dilluns a CNBC que ell també pensa que la major inflació pot ser duradora i que la Fed es pot veure obligada a pujar els tipus abans del previst.

"La qüestió és quan es mourà la Fed" va dir Gorman. "Ha de moure's en algun moment, i crec que és més probable abans del que els punts actuals suggereixen, en lloc de més tard."

Noticias relacionadas

contador